dinsdag 3 januari 2017

WACHTEN VOOR DE KORREWEGBRUG (en de Korreweg overvliegen)

h
De Korrewegbrug blijft fascineren. Het zal ermee te maken hebben dat de Beijumblogger een zoon van de Kanaalstreek is, bruggen over het Stadskanaal gingen in zijn jeugd open en dicht om passerende schepen te laten passeren.

De foto's zijn onlangs gemaakt. Wat duurt het een tijd voordat een boot de brug passeert terwijl die al een paar minuten opengedraaid is!
Zie afbeelding boven, de slagbomen aan weerskanten van de brug daalden terwijl het tegemoet komende schip nog onder de Walfridusbrug door ging.
Bovenop de loop- en fietsbrug schoot ondergetekende de foto's. Het duurde nog ongeveer drie minuten voordat het schip passeerde. Moet dat zo lang duren?

 Er zit geen mannetje of vrouwtje in het hokje bij de brug, alles schijnt automatisch te gebeuren, van een sein dat er een schip aankomt, opendraaien, op het laatst weer dichtdraaien.

Een mannetje of vrouwtje zou de tijd beter kunnen inschatten, wat een flauwekul om de brug drie minuten open te hebben voor er wat passeert.

Zie video beneden. Speedy Gonzales wachtte een paar dagen geleden voor de Korrewegbrug. Wachten wachten....maar wat schoot ie daarna de Korreweg over! In record tijd. Asociaal gewoon. Video duurt maar dik een halve minuut.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gerrit Krol draait zicht om