maandag 9 januari 2017

COLUMN UIT LEWENBORG (34)


Gemak dient de mens!

Het is winters buiten, koud en af en toe nat. De wind snijdt je soms de adem af. Op je fietsje of wandelend over als het tegenzit gladde paden, glibberend naar een supermarkt om je boodschappen te kunnen doen. Ja mensen, het sneeuw en ijzel zijn volgens de weerberichten weer op komst. Dus kijk uit!

Zelf ben ik nogal krakkemikkig de laatste tijd en zo ging ik op zoek naar een ‘gemak dient de mens’ concept. Op mijn zoektocht kwam ik de AH tegen, waar ze een pick up point hebben om zo dus digitaal je boodschappen te doen en later kunt afhalen bij een AH in je buurt. Ideaal toch? Nou nee, want de dichtstbijzijnde AH met een daadwerkelijk pick up point bevindt zich in Leeuwarden. Nait handig, veur ons Grunnigers… Ik besloot er eens over te bellen. 

Een vriendelijke meneer kon mij vertellen, dat we wel de boodschappen zelf in de winkel kunnen doen en dan bezorgen hun het gratis voor je thuis op een later tijdstip. Je gekoelde boodschappen dien je wel zelf mee naar huis te nemen.
Ze hebben ook een allerhande box, dit is vast naar het idee van ‘Hello Fresh’. In deze box zitten dan drie door de AH samengestelde maaltijden in. ‘Hello Fresh’ heb ik al eens uitgeprobeerd. Het was de moeite waard hoor, alleen veel te duur naar mijn mening. Die komt er hier niet meer in.
Kortom je kan bij de AH, je boodschappen doen op een redelijke makkelijke manier.

Nee, dan kom ik toch uit bij ‘Hallo Jumbo’ hier is wel een heus pick up point in Groningen, wel twee zelfs. Lekker vanachter je laptop je boodschappen doen, al klikkend je boodschappenlijstje afwerken en oh vergeet niet om ook even bij de aanbiedingen te kijken. Op je gemakje digitaal door de winkel neuzen…Geef je bestelling door en het tijdstip waarop je het wilt komen ophalen of laten ophalen door een ander, als je dit zelf niet zou kunnen. 


Dit laatste is voor de mensen die sowieso slecht te been zijn, heel handig. Naar mijn idee, ideaal! Hier rekenen ze wel bestelkosten voor je boodschappen, zo tussen de 2 en de 4 euro, ook moet je een krat van hun gebruiken met statiegeld van 4,- euro. Tja, waar praten we over, die krijg je weer terug als je deze service niet meer nodig hebt. Je boodschappen worden nog desgewenst voor je in de auto gezet ook. Kijk, dat is nu eens service!

Je kunt een speciale pick up app downloaden op je mobiel. Deze weet via de locatie waar je bent en de app weet hoe ver je nog bij het pick up point vandaan bent en geeft je aankomsttijd door aan het pick up point. Gewoon even op de ‘ikkomeraan’ knop klikken. Simpel hé, om zo boodschappen te doen?

Wat zou het leuk zijn om een ‘ikkomthuis’ app te hebben, waarmee je aan het thuisfront laat weten dat je er over tien minuten bent bijvoorbeeld. Hebben ze daar nog even de tijd om de zooi op te ruimen of het eten alvast op het fornuis te zetten…

2017©Vlindertje73

Wil je meer van mij lezen dan alleen deze column? Klik hier!

Geen opmerkingen: