zaterdag 16 oktober 2010

AL WEER EEN SCHAAP OMGEKOMEN

Het is al weer een maand geleden dat in Beijum een schaap door een loslopende hond is doodgebeten. U hebt hierover op Beijumnieuws het een en ander kunnen lezen. Op OOG-TV kwam het onderwerp ook ter sprake, zie bovenstaande video. Aan Willem van Ulsen van de Stichting Beijumerweg vroeg ik of zich al een dader (eigenaar van de hond) heeft gemeld. Dit was zijn antwoord:

Wat dacht je..... Uiteraard niet. Ondertussen is er weer een schaap verloren gegaan. Ditmaal in de weide naast ons huis. Wederom in de sloot, gewoon verzopen. Maar hoe die in de sloot komt vertelt niemand. Zo heb je jaren niets en zo heb je dit gedonder.

2 opmerkingen:

Gerda zei

Schapen vallen wel vaker in de sloot. Daarom hebben ze ook schrikdraadpaaltjes speciaal voor schapen, kun je om de wei zetten.

Dit wil helemaal zeggen dat de hond weer heeft toegeslagen.

Ik verbaas mij wel dat de schapen gewoon op dezelfde plaats lopen. Je weet dat als een hond bloed heeft geroken hij het weer kan doen en toch haal je de schapen niet weg. Of zet je er stroom omheen, daar komt de hond ook tegenaan.

Karin.P. zei

Ik citeer: De eigenaar zal diep in de buidel moeten tasten, tja en dan verwacht men dat de eigenaar zich netjes gaat melden, denk het niet.
Denk dat de eigenaar als die erbij was hier wel van geleerd heeft en zijn hond voortaan netjes aan de lijn houdt.
En ik ben het met Gerda eens er mag idd wel een betere afscheiding komen voor de schapen.