donderdag 7 oktober 2010

KREEFTEN IN DE KARDINGERPLAS

Een bewoner van de Sybrandaheerd stuurde twee foto's waarop een kreeft staat afgebeeld. Hij vertelde dat hij onlangs bij de Kardinger plas stond en zich verbaasde over de hoeveelheid kreeften die hij op de bodem aantrof. Levende kreeften, wel te verstaan. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Publiceren dan maar. En in plaats van antwoorden geven vragen stellen. Stel, er heerste geen blauwalg bij de plas, zou het prettig zijn om met al die kreeften op de bodem het water in te lopen? Van Wikipedia wordt ik niet veel wijzer: Kreeften (Astacidea) is een infraorde van kreeftachtigen die behoort tot de orde tienpotigen. Tot deze infraorde behoren dieren zoals de zeekreeften en de rivierkreeften. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kreeften
Tja, het zal. Er zijn nogal wat sites waarop informatie staat over het sterrenbeeld Kreeft. En ook blijk je kreeft in restaurants te kunnen bestellen als lekkernij.
U wordt er niet veel wijzer van. Maar een ding is zeker: er zit nogal wat kreeft in de Kardingerplas. Misschien zit er wel handel in voor een of andere restauranthouder.

1 opmerking:

Karin.P. zei

Gedverderrie! nog even en er zwemmen Piranha's die mensen uit hun aqaurium hebben gedumpt bleh!
Ik zwom er al niet denk Sarah nu ook niet meer hahaha heb je ineens zo'n beest aan je teen hangen :(