zaterdag 30 oktober 2010

BLOEMBOLLEN PLATGEREDEN EN OPENGELEGD

Het zag er zo leuk uit afgelopen zaterdag. Enthousiaste jonge en oudere Froukemaatjes die langs de sloot en het fietspad gaten groeven en bloembollen aan de Beijumer klei
toevertrouwden. Mooi voor in het volgend voorjaar, kleurige bloemen zouden de woonomgeving op vrolijken. Lees het blogbericht van afgelopen zaterdag nog eens om een indruk te krijgen van de activiteiten. De linker foto maakte ik in het begin van de week.De sloot was ontdaan van troep en overtollig groen. Goed werk gemeente Groningen, altijd handig al jullie een handje meehelpen om Beijum schoner en mooier te maken.

Maar dan.

Vanochtend(vrijdag) is de troep langs de sloot opgeruimd. Letterlijk en figuurlijk is dat grondig gebeurd. Een zware machine met dikke banden reed over het gras en raapte met dikke ijzeren grijpers de troep van de bodem op. Was het maar bij troep opruimen gebleven. De grijpers schraapten ook de bovenste grondlaag van de aarde en haalden op verschillende plekken de afgelopen zaterdag toegedekte aarde boven de bloembollen weg. Dikke bandensporen op het gras. En opengeschraapte stukken aarde. Niet best gemeente Groningen. Ok, ok, dat is wat al te gegeneraliseerd en kort door de bocht omschreven. Maar had dit nou niet even gecommuniceerd kunnen worden? Helemaal kort door de bocht gezegd: De gemeente Groningen leverde bloembollen aan, die werden door enthousiaste actievelingen gepoot, en vervolgens molesteerde diezelfde gemeente Groningen het goeie werk weer.
Naschrift 23.23 uur: Hoe kort door de bocht kan kort door de bocht zijn? Een lezeres mailde:Hoi Johan, Voor het beheer en onderhoud van de sloten hier in Beijum is waterschap Noorderzijlvest verantwoordelijk. En niet de gemeente! Wel jammer van de bloembollen trouwens.

Geen opmerkingen: