woensdag 13 oktober 2010

TM

Deze twee tuinklapdeurtjes, zie foto, wekten me al een tijdje op de fantasiehormonen. Steeds als ik er langs fietste (ergens in de wijk) was ik in de veronderstelling dat hier iets moois gebeurde. Want, is TM niet de afkorting van Trancedente Meditatie? En, hebben onderzoeken niet uitgewezen daar waar TM wordt beoefend de criminaliteit afneemt en de leefbaarheid wordt bevorderd? In m'n fantasie zag ik overal in de wijk, in elke heerd, door de gemeente Groningen gesubsidieerde TM-huisjes verschijnen. Het zou Beijum in no time transformeren van een verloederde en verdeelde asowijk in een serene, vredige en harmonieuze woonwijk vol liefdevolle en behulpzame mensen. Het ego voorbij, zo gezegd. Alle zeurproblemen uit Beijum zouden hierdoor in een keer opgelost worden, het wijkperspectief voor de toekomst veranderde in goud.

Een omwonende van dit "TM-huisje" hielp me hardhandig uit de droom. Hier wordt helemaal niet gemediteerd. Er woont een echtpaar die elk de eerste letter van hun voornamen op een deurtje hebben geschilderd. Zeg maar dat Tinus en Marietje hier wonen. Of Tessa en Marius. Thijs en Melanie? Soms moet je klaarblijkelijk gewoon weer afdalen van hemelse en Goddelijke fantasieën naar de nuchtere en aardse Beijumer klei.

3 opmerkingen:

Ingrid Morrison zei

''Het zou Beijum in no time transformeren van een verloederde en verdeelde asowijk in een serene, vredige en harmonieuze woonwijk vol liefdevolle en behulpzame mensen.''

Soms vraag ik me af in welke wijk jij woont Johan??????????????

Ik beleef geen dag van de week het gevoel, dat ik in een verloederde verdeelde asowijk woon!
Maar juist in een vredige en harmonieuze woonwijk, vol met liefdevolle en behulpzame mensen!

Soms heb ik het gevoel dat, dat geruzie van jouw met de BOB, je zichtveld teveel in de weg zit.

En wat moeten mensen die hier net zijn komen wonen wel niet denken van je bovenstaande uitspraak?
Die kunnen toch niet gelijk begrijpen dat je het misschien niet zo serieus bedoelt als het er staat?
''verloedere en verdeelde asowijk, hoe kom je er op.

Laatst schreef je nog een stukje waar je je afvroeg waarom ze de Groene Long verloederd noemden, op OOGTV, en nu doe je het zelf nog weer even driedubbel zo erg over en dan voor de hele wijk.

Ik zou graag zien dat je woorden als verloederd en asowijk niet meer associeert met mijn geliefde wijk Beijum.
Bij voorbaat dank!

Gerda zei

Ik vraag mij af of het liefdevol is om iemand op een PERSOONLIJKE weblog te vertellen wat hij wel en niet moet schrijven over zijn DROOM.

Ik verbaas mij iedere keer weer dat lezers niet begrijpen wat een weblog is. Het is geen krant.
Iemand schrijft zijn eigen zienswijze op.
Waar je het natuurlijk ook niet mee eens kunt zijn.

Overigens zie ik wel stukjes verloederd Beijum, ze maken ook niet voor niets plannen voor verbetering. En er zijn ook aso mensen in de wijk. Laten we onszelf nu niet voor de gek houden.
Maar ik zie Ingrid haar kant ook, liefdevolle en behulpzame mensen.

Johan Fehrmann zei

Mooi Ingrid, hoe jij pal voor de wijk gaat staan, je pikt geen ongefundeerde negativiteit over Beijum. Maar, als je goed leest merk je dat de fantasie bij ondergetekende op hol slaat. Het trancedente doel wordt even extra verscherpt door Beijum ironisch als een verloederde, half criminele achterstandswijk af te schilderen. Ik maak me geen zorgen over de impact van zo'n stukje naar de buitenwereld toe, de wijk wordt op Beijumnieuws veelvuldig de hemel in geprezen. En, nee het zicht wordt niet belemmerd door een of andere ruzie, daar is zo'n "ruzie" niet belangrijk genoeg voor. Beijum kan verder wel tegen een stootje. Nog één ding: ik heb me echt verbaasd over het feit dat de Groene Long wordt afgeschilderd als verloederd op het OOG-filmpje. Ik fiets er bijna dagelijks door en vind er weinig verloederd aan. Maar misschien heb ik wel een te rooskleurig gedeelte van onze groenstrook. Verder, blijf vooral kritisch op ondergetekende!