dinsdag 26 oktober 2010

KINDEREN IN BEIJUM (1)

Regelmatig zie ik karretjes als deze, zie foto, door de wijk gaan. Ik weet niet of deze van SKSG is, maar het zag er wel een beetje naar uit. In elk geval leek het met kinderopvang te maken te hebben. Drie verschillende kinderen in de kar, een paar kussens om zacht en confortabel te zitten en groot genoeg om zes kinderen in te vervoeren. Gezinnen met zes kinderen komen praktisch niet meer voor, deze kar lijkt een bedrijfsmatige functie te hebben. Kortom, hier waren opvangkids onder begeleiding op stap in het winkelcentrum. Geinteresseerd keken ze naar de twee boekenrekken voor de Primera. In Beijum is praktisch alles op kindergebied uitstekend geregeld. Een Centrum voor Jeugd&Gezin, een Vensterwijk, genoeg basisscholen en peuteropvangadressen, een bieb en een zwembad vlakbij. En dan heb je ook nog zo'n luxe kar waarmee je lekker door een droge en warme Winkelcentrum Beijum gereden wordt.
Het is niet verkeerd om als kind in Beijum op te groeien.

8 opmerkingen:

Dineke zei

Zag het er nu náár uit, of zag het er naar úit :)

Alie zei

ja heel leuk om daar een poos alleen te staan, zonder de begeleidster die geacht wordt om op je te passen, maar even haar eigen boodschappen haalt..
Of moet ik dat weer niet zo zien? (politieke antwoord voor dingen die waar zijn maar wat niemand toe wil geven).

Dineke zei

Daar zeg je wel wat, ik zou niet zo blij zijn als mijn peuter op de foto stond.

Johan Fehrmann zei

Geachte lezeressen, bezorgde moeders: de woordspeling is leuk gevonden, maar ik bedoelde uiteraard niet dat het naar was. De foto is geloof ik al ruim een jaar oud en ik meen me te herinneren dat de begeleiding op zo'n drie meter afstand van de kar stond. In elk geval onder oogafstand.

Alie zei

Dat is mooi, maar ik heb ook wel eens gezien dat een kar vol kinderen buiten de winkel stond terwijl begeleidster boodschappen deed. Dus misschien niet in dit specifieke geval, maar het gebeurd wel.
Aan de andere kant zag ik laatst op de markt een kar vol met nog een buggy en 2 kinderwagens, met dus 4 begeleidsters bij de groente en fruitkraam. Ik zou daar dan een educatief leer en proef moment van maken, dat deden ze niet, gewoon fruit kopen, meer niet. Maar ze waren er tenminste en ze bleven bij de kinderen.
(zoals altijd: de goede niet te na!!)

Herma zei

Wat is er op tegen om even een zakje drop of snoep te kopen en de kinderen bij de deuropening te laten staan?

Dineke zei

sja, wat is er op tegen?

Misschien geldt het niet voor iedereen, maar wel als je je peuter zelf nooit alleen voor een winkel zou laten staan in een karretje, en je op je werk zit erop vertrouwend dat degene die op jouw kind past dat ook niet zal doen.

Maar de foto vertelt natuurlijk niet alles, en misschien stonden de leidsters wel net buiten beeld.

Dineke zei

Het zal niet voor iedereen gelden dat daar iets op tegen is, maar wel als je zelf je peuter nooit op die manier voor de deur zou laten staan en je op je werk zit, er op vertrouwend dat degene die op jouw kind past dat ook niet zal doen.

Maar de foto vertelt niet alles, misschien stonden de leidsters inderdaad net buiten beeld :)