vrijdag 15 oktober 2010

EEN EGELVERWENPAKKET GEWONNEN

Winnaar ‘egelverwenpakket’ haalt prijs op.
Martijn G. uit de Eilardaheerd in Beijum is de winnaar van het egelverwenpakket. Deze prijs was te winnen met de egelspeurtocht tijdens het Egelweekend van NDE. Hieraan deden zo’n 100 kinderen uit Beijum mee. Martijn haalde zijn prijs donderdag 14 oktober met zijn opa op.
Zondag 19 september zette NDE de egel in het zonnetje in het Bezoekerscentrum Beijum. Kinderen konden o.a. een egeltje prik knutselen en een egelspeurtocht doen. Hiermee maakten ze kans op het egelverwenpakket, een mand waarin knuffelegel Egbert omringd wordt door dingen die hij heerlijk vindt en die hem de winter doorhelpen: kattenbrokjes en kattenmelk, een slak in een loepdoosje, takjes om onder te scharrelen en het telefoonnummer van het egelopvangcentrum. De mand bevat ook het boekje ‘Natuur is overal, een spannende veldgids voor coole kids’ van Thialda Hoogeveen.

Martijn Goudberg (9 jaar) is de winnaar van het egelverwenpakket. Hij haalde zijn prijs afgelopen donderdag met zijn opa op. Wat vindt hij ervan dat hij gewonnen heeft? …..De overige deelnemers aan de speurtocht ontvingen thuis via de post een kleine attentie.

NDE organiseerde het egelweekend omdat het met de egel, een graaggeziene gast in veel stadstuintjes, niet goed gaat. Auto’s en slakkengif zorgen ervoor dat hij in aantal achteruitgaat. Doordat mensen hun tuintjes betegelen heeft hij steeds minder ruimte om te scharrelen en te schuilen. De Nederlandse Zoogdiervereniging heeft het derde weekend van september uitgeroepen als het Nationale Egelweekend. In het hele land organiseerden natuur- en egelopvangcentra diverse activiteiten rondom dit stekelige diertje. NDE sloot met haar activiteiten hierop aan.

Foto + tekst: Jothea Brouwer (medewerker communicatie NDE)

1 opmerking:

SharkUSAF zei

Martijn van harte gefeliciteerd met het winnen van deze wedstrijd.. Ik ben erg blij dat jij net als mij ook erg geïnteresseerd bent in de natuur. Ik hoop dat je snel weer een keertje bij mij langs komt, dan gaan we kano-en of lekker wandelen in de natuur hier rond het huis en boerderij... Weet je dat nog? Papa, ikke wil graag zeggen dat heel veel van je hou en echt iedere dag aan jullie denk. Dikke knuffel voor jullie twee, Papa.. XXX