zondag 31 oktober 2010

WELKOM IN DE WINTERTIJD

Het afgelopen uur heeft eigenlijk niet bestaan. Het is nu weliswaar 0.3.00 uur, maar het is ook gewoon weer 0.2.00 uur. Je kunt ook zeggen dat het uur juist wél heeft bestaan. Dubbel nog wel. Welkom in de winterijd van het seizoen 2010-2011. Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, het komt er allemaal weer aan. Bergen sneeuw? Onbegaanbare wegen? De Elfstedentocht? Een Nieuw Kabinet? Het zou allemaal zo maar kunnen. In dit tijdperk van rechtse polarisatie is zelfs het onderwerp wintertijd onderwerp van strijd. Volgens de doktoren is de overgang van zomer naar wintertijd gezond: Wintertijd is goed voor mensen, zegt Martha Merrow, hoogleraar moleculaire en genetische chronobiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit las ik ergens op internet, de website ben ik even kwijt.
De cabaretgroep PVV, voor uw vermaak, ophitsing en verdeling, kan het daar natuurlijk niet mee eens zijn. Ze willen de wintertijd helemaal gaan afschaffen. Intussen leest u dit allemaal een uurtje eerder dan oorspronkelijk gepland. De wintertijd is ingegaan. Det blogbericht is om 0.2.35 uur geschreven en gaat om 0.2.00 uur online. Rara.

1 opmerking:

Kees K. zei

Even voor de goede orde, wintertijd bestaat niet, er is zomertijd ingesteld in afwijking met de gewone kalendertijd, dus wintertijd is gewone, niet politieke, tijd. Gelukkig is er nog een partij die deze onzin wil afschaffen.