zaterdag 9 oktober 2010

HET LIJKT WEL ZOMER

Ik hoef het u eigenlijk niet te vertellen, maar toch maar even openen met een overbodig zinnetje: Wat een schitterend weertje vandaag!
Een fietstochtje door het zonnige recreatiepark Kardinge liet- en laat- zien dat veel hardlopers nog even hun laatste trainingsrondjes voor de 4 mijl van de tiende van de tiende aan het afwerken zijn. Zoveel hardlopers als vanmiddag zag ik zelden bij elkaar in Kardinge. Nee, daar geen foto van, wat me verder opviel was dat er redelijk wat buiten gezwommen werd bij het zwembad. Het is zo'n dag waarop je de Papiermolen gauw gevuld zou krijgen met zwemmers en zonaanbiddders.
Door de wijk fietsend viel op hoeveel wijkgenoten in de tuin bezig waren. Het wordt een beetje een Piet Paulesma-verhaaltje, maar het leek wel voorjaar in de nog groenste wijk van stad.
Op de bovenste foto ziet u een gedeelte van het nieuwe fietspad langs de vijver bij de Kleihorn. Met wat fantasie lijkt het wel zwemwater, gooi er een hoop geel zand neer en je hebt een strandje. Een echte Beijumer foto: veel groen, spelende kinderen en een stukje van de karakteristieke huizen aan de Fultsemaheerd. Beide foto's geven eerder een zomergevoel weer dan dat er herfst vanaf straalt. Laat het morgen aub ook zulks mooi weer zijn, wat zal de 4mijl dan nog meer een volksfeest worden. Beleef het mee morgen, de tiende van de tiende in de stad Groningen.

1 opmerking:

Alie zei

ziet er bijna aantrekkelijk uit die vijver, zeker met al die gezellige beesten in het zilvermeer...