maandag 4 oktober 2010

OP DIERENDAG MAG EEN KONIJN WEL WAT EXTRA'S

Veel dieren zitten tegen hun zin opgesloten. Zo ook dit konijn die al een jaar of zes bij ondergetekende in de tuin verblijft. Vervelend om dit beestje de vrijheid te moeten ontzeggen, liever zou ze- het is een vrouwtje- de vrijheid tegemoet rennen. Maar dan is het internationale dierendag, de dag waarop je je schuldgevoel een beetje kunt afkopen. Even wat lekkers kopen voor de onschuldige gedetineerde. Het konijn heeft zelf geen weet van dat het dierendag is. Dieren hebben amper of geen tijdsbesef, veel zien alleen maar zwart/wit en hersenen hebben ze niet. Geeft allemaal niet, mensen zijn de baas. En die bepalen dat er jaarlijks een vaderdag is, een moederdag en ook een dierendag.
Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden.De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi (4 oktober). Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Dierendag

3 opmerkingen:

Kees K. zei

Geen hersenen? En toch een dier? 't Lijkt wel een mens.

Mijn poes, met teveel hersenen, heeft van gisteren een eigen kastje gekregen, kannie z'n winter- en zomervacht keurig in ophangen en z'n etensklokhorloge en favoriet speelgoed etc. in bewaren.

Kees K. zei

Geen hersenen? En toch een dier? 't Lijkt wel een mens.

Mijn poes, met teveel hersenen, heeft gisteren een eigen kastje gekregen, kannie z'n winter- en zomervacht keurig in ophangen en z'n etensklokhorloge en favoriet speelgoed etc. in bewaren.

Kees K. zei

Dat eerste bericht kan wel weg ja.