zondag 17 oktober 2010

EEN WONING HUREN IS WEL ZO GEMAKKELIJK

Van verschillende kanten komen me wel eens verhalen ten gehore over kleine spanningen tussen huurders en kopers in een heerd. Eigenaren van koopwoningen zouden hun eigen leefomgeving beter onderhouden. Maar ze willen het ook graag meer voor het zeggen hebben binnen een heerdcomité. Huurders voelen zich wel eens achtergesteld, alsof kopers op ze neerkijken: Jij hebt geen eigen huis? Nou, ik toevallig wel. Het is toch wat met die steeds maar terugkerende pikorde tussen mensen. Als eigenaar van een koopwoning kan ik me wel eens jaloers voelen op een huurder. Je kunt veel gemakkelijker verhuizen. En, iets kapot of moet er wat geschilderd worden? Bel de woningbouwvereniging en ze doen er wat aan. Leuk zo'n eigen huis, maar er is altijd wel wat. En daar ben je dan zelf verantwoordelijk voor. Deze twee afgedankte voordeuren zag ik aan de Froukemaheerd staan, zie foto, naast de Johannes Calvijnschool. De nieuwe exemplaren zaten er al weer in. Toch wel gemakkelijk zo'n woningbouwvereniging. Leve de huurhuizen.

2 opmerkingen:

Henriëtte zei

Tja... alles heeft zo z'n voor- en nadelen. Of huren per definitie zoveel voordelen heeft boven kopen vraag ik me af. Waarschijnlijk het verhaal van het gras bij de buren :)

Anoniem zei

alleen bleken de verkeerde deuren geplaatst te zijn. met geen mogelijkheid af te sluite of te open en als niet op slot voor iedereen te open ( de deur achter je dichtgooien zou voldoende moeten zijn maar je moet hem dus aan de binnenkant ook nog eens op slot draaien en de sleutel eruit halen, anders kan je hem niet van de buitenkant openen) en voor kinderen al helemaal een drama de deur te open.

Indd, lang leve de huurhuizen ! :)