vrijdag 1 oktober 2010

ATSJE STRAATSMA BEGINT SERIE "BEIJUMSKAP"

Ze is een van de betere fotografen van Beijum, u kent haar o.a. van de serie "Gestolen momenten van Beijumers." Hiervan liggen er nog een paar op voorraad maar, aldus Atsje, "hou die maar achter de hand voor als ik een keer niks heb of een keer ziek ben of zoiets". Vanmiddag om 18.00 uur begint ze een wekelijkse fotoserie. Hieronder verklaart ze het een en ander.
Beijumskap
Fotografen maken vaak onderscheid tussen ‘landscape’ en ‘cityscape’. Ik wil dat onderscheid niet maken, voor mij kan een landschap evengoed midden in de stad zijn. In de vrijdagavondrubriek op Beijumnieuws wil ik foto’s tonen van het landschap Beijum. Als titel zat ik te denken aan ‘Beijumscape’, maar dan op z’n Gronings: Beijumskap (Nu ben ik een halve import Groninger, dus ik weet niet of dit correct Gronings is).

De grens tussen stad en platteland vind ik fascinerend. Je staat er niet dagelijks bij stil, de meeste mensen zullen vooral richting stad gaan. Maar Beijum grenst ook aan de mooie Ommelanden. De komende weken wil ik langs de grenzen van Beijum fotograferen. Mijn bedoeling is niet om mooie foto’s te maken, ik fotografeer wat ik tegenkom en wat ik opvallend, leuk, lelijk, mooi of vreemd vind. Een landschapsfoto is een ‘mindscape’, om er nog maar eens een Engels woord tegenaan te gooien. Iedereen heeft er zijn eigen beleving bij.

1 opmerking:

hilda zei

Leuk Atsje, die nnieuwe serie.
ik kijk er naar uit.
groet, hilda