vrijdag 15 oktober 2010

BEIJUM DENKT VERDEELT OVER DE TRAM

Het gekrakeel over de tram laait weer even op. Van de site http://www.dvhn.nl/ : Groningen zit onverwacht met een gat van 17,5 miljoen euro in de begroting van de tramplannen. Het bedrag is ten onrechte als inkomsten opgenomen in de exploitatieopzet van het projectbureau Regiotram.
Beijumnieuws wordt niet alleen in de wijk zelf gelezen maar ook daarbuiten. Daarom is het goed om de dames en heren politici, journalisten en beleidsmakers nog eens voor te houden dat de houding t.o.v. de tram naar Kardinge/Beijum voor Beijumers geen kwestie van alleen maar tegen zijn is. Er zijn ongeveer evenveel voor- als tegenstanders in Beijum wat betreft de komst van een tram. Een paar enkelingen in Beijum willen doen voorkomen alsof de eigen bevoogdende mening voor de hele wijk geldt, maar niks is minder waar. De mening van de gewone doorsnee wijkbewoners wordt hierin glashard genegeerd. De opmerking die ik nu weer ergens lees, al zou Beijum tegen de tram zijn slaat derhalve kant noch wal. Uit een blogbericht van vorig jaar september waarin Karin Dekker werd geinterviewd over een representatieve trampoll:
Er werd 435 keer gestemd, 33% was voor de komst van de tram en 34% was tegen, 13% voor mits de tram naar Beijum zou worden doorgetrokken en 15% als ook buslijn 6 zou worden gehandhaafd en 11 % weet het nog niet. Het aantal van 435 viel me wat tegen gezien het aantal bezoekers van deze site, maar duidelijk is wel dat Beijum heel verschillend denkt over de mogelijke komst van de tram. De mening van Karin Dekker hierover:
"Het verbaast me niet zo heel erg dat er in Beijum zo verschillend over de komst van de tram gedacht wordt, dit komt wel aardig overeen met het beeld wat ik hierover had."
http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/09/wethouder-karin-dekker-over-de-trampoll.html

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij is die mening van 'wat goed dat er een BOB is' wat genuanceerder dan je schrijft. Ik heb niet alleen dat kranteberichtje maar ook hun verkalring op hun site gelezen. Daar staat niet in dat ze tegen zijn, maar flinke aarzelingen hebben.

Gerda zei

www.stadjersstv.nl

Anoniem zei

OogTv van vandaag met het programma OOG Forum
Tafeldiscussie over politiek en cultuur, met Ecco van Oosterhout en Arend-Jan Wonink

Over de tram met

* Mattias Gijsbertsen (GroenLinks)
* Aad Naafs (bewonersorganisatie Oosterparkwijk)
* John Veldman (bewonersorganisatie Beijum)


mms://wm1.gemgron.jet-stream.nl/oogtv/audio/oogforum/2010/15-10(17)%20-%20OOG%20Forum.MP3

Even doorscrollen naar 4 minuten

Anoniem zei

WEI MAKE GENN TAALVOUTEN!!!

(repings)