donderdag 21 oktober 2010

TRAMNIEUWS

De helft van de Beijumers is er blij mee, de andere helft vindt het maar zozo. Maar toch, langzamerhand komt de tram op stoom. Van http://www.noordnieuws.nl/ :

De komst van de tram in Groningen is weer een stapje dichterbij. Een meerderheid in de gemeenteraad heeft het College van B en W gisteravond toestemming gegeven, om te beginnen met de aanbesteding. Alleen de Stadspartij blijft fel tegenstander van de tram. De VVD geeft nog altijd de voorkeur aan de Translohr, een tram op banden. De raad ging verder in meerderheid akkoord met de gekozen tracés naar Zernike en Kardinge, waarbij de twee lijnen gekoppeld worden ter hoogte van het UMCG.

Vorige week werd nog geschrokken gereageerd op de bekendmaking dat er een tekort van ruim 17 miljoen zit in de begroting, maar dat bleek nu geen onoverkomelijk probleem. De raad wacht de uitleg van het college af over hoe dit tekort kon ontstaan en hoe het voortaan te voorkomen. Wel wil de raad een tijdelijke commissie regiotram instellen, zodat 'ie betere controle kan uitoefenen op het hele project.

Geen opmerkingen: