vrijdag 15 oktober 2010

IRRITANTE STEENTJES OP HET HEERDENPAD

De bedoelingen waren en zijn vast helemaal in orde. Een nieuwe laag over het Heerdenfietspad zal het confort van de vele duizenden fietsers die wekelijks over dit pad rijden ten goede komen. Maar het confort is wat mij betreft tot nu toe ver te zoeken. Wat is het geval? Vanuit verschillende kanten ontving ik berichten dat redelijk wat Beijumers zich storen aan de miljoenen loszittende steentjes tussen de splitsing bij de Framaheerd (op het fiestpad naar Winkelcentrum Beijum en naar Beijum Zuid) en de ingang van De Hunze. De eerste lekke banden zijn al een feit en de nodige glijpartijen, want een langere remweg, zijn reeds voorgekomen. Het is onbegrijpelijk dat niet even een zware wals, een steentjesplatdrukker, over dit gedeelte van het Heerdenpad wordt gestuurd. Het is klein ongemak zo'n steentjesfietspad, maar fietsstad Groningen en fietswijk Beijum verdienen een betere en veiliger afronding van de werkzaamheden.

7 opmerkingen:

Atsje zei

Hé, dat is mijn buurman :)

Alie zei

Het is meestal een kwestie van 1 of 2 weken dat bijna alle losliggende steentjes weg zijn en de rest in het asfalt zijn gedrukt. Het is ter voorkoming dat iedereen straks in de winter op zn plaat gaat. Toch wel jammer dat het dan nu alsnog gebeurd. Oppassen dus.
Dit is bij mijn weten al sinds jaar en dag de methode voor fietspaden. Ik ging vanaf middelbare school leeftijd op de fiets van Ten Post naar Groningen, in die route is zooo vaak een deel opnieuw geasfalteerd. Overigens nooit lekke banden van gekregen...
Iedereen rustig aan dus!

Unknown zei

Zoiets gevaarlijks zouden ze nooit doen op een autoweg...

Karin.P. zei

Bedankt gemeente! resultaat 1 lekke achterband van mijn Tomos schade 37,50 naar wie kan ik de rekening sturen?

Steentjes zijn gister gelukkig voor het grootste deel verwijderd, hoop dat de rest snel verdwijnd.

Anoniem zei

tja soms moet je even op je tanden bijten maar die vreselijke bochel in je wiel beukende deuken zijn weg.
Elk voordeel heeft zijn nadeel en je kan altijd de stoep een stukje gebruiken toch?!

Alie zei

'vroeger' deden ze het ook zo op de autoweg! Ik weet nog dat ik kleuter was en bij mn moeder in haar mini zat met nog 3 kleuters, en ze in slakkegang van Ten Boer naar Ten Post reed omdat er nieuwe steentjes lagen. Een tegemoet komende vrachtauto had er geen last van en strooide zo een regen van steentjes over de auto heen, waarbij de voorruit veranderde in 1000den stukjes los glas.
Dat waren nog es tijden :-p
Doe mij maar zoab, waarom niet ook op het fietspad? En anders bestaat er toch vast ook wel een andere manier? En Karin, je kunt volgens mij proberen te claimen, maar je kunt ws niet bewijzen dat het van de steentjes komt...

Anoniem zei

A rolling stone gathers no moss.

(Emble)