donderdag 28 oktober 2010

YOGA IN CENTRUM JEUGD& GEZIN BEIJUM


(Ingezonden)
Het intieme contact tussen ouder en kind in een nieuw licht!
ZERLINES YOGA is een liefdevolle, plezierige en interactief ouder/kind yogaprogramma. Gefocust op het versterken van de band tussen ouder en kind door yoga. Het is ontwikkeld door Zerline Nooij, yogadocent en babymassagetherapeut.

Met de aangereikte houdingen, technieken en liedjes zullen ouder en kind zich vertrouwd gaan voelen met elkaar en het onderlinge vertrouwen zal verhoogd worden. Doordat het vertrouwen en de bewustwording vergroot wordt, ben je beter in staat de ontwikkelingssprongen van je kind te zien en te begrijpen. Kinderen krijgen van een uur yoga in de week een beter ritme, wat hen in staat stelt beter en langer te slapen. Ouders worden ontspannen ouders.
Voor baby's van 6 weken tot ze bijna gaan kruipen.
Een 'Zerlines Yoga® met je Baby cursus' bevat unieke yogahoudingen speciaal gemaakt om de ontwikkeling van je baby te steunen en het contact tussen beide te verdiepen.

Elke les is gevuld met koesterende en ontspannende manieren om de binding met je baby te verhogen en de kwaliteit van de slaap te verbeteren. De vertrouwensband wordt versterkt, terwijl jullie samen bewegen, zingen, spelen en kalm worden.

De baby's zullen genieten van de yoga als zij op hun rug of op hun buik liggen of als zij liefdevol worden vastgehouden door hun ouder; zittend, liggend, staand of zelfs dansend. Voor de ouders is deze cursus een mooie gelegenheid om andere ouders te ontmoeten, om je gesteund te voelen en om te leren van de ontwikkelingssprongen en het opkomende karakter van je kindje. De meeste Zerlines Yoga® oefeningen zijn voor de baby's en jij zult ook aan je ontspanning toe komen terwijl je zelf een beetje yoga doet.
Een uurtje quiality time met je kindje!
Vanaf dat baby's goed kruipen tot stevige lopers (ong. 9-24 maanden).
'Zerlines Yoga® met je Dreumes' is een yogacursus vol liefde en dynamiek. Ontdek je innerlijk kind weer! Af en toe hilarisch en dan weer ontroerend om te zien hoe je dreumes zelfstandig in een yogahouding terecht komt. De dreumesles is de meest uitdagende maar ook de meest belonende van alle yogalessen zowel voor de ouder als het kind. Tijdens een dreumesles zullen kruipende en lopende kindjes spelenderwijs en gezamenlijk hun yogahoudingen doen terwijl zij kruipen, zitten, staan, lopen en springen. Als ouder doe je de yoga ook mee, de dreumes in zijn/haar beweeglijkheid volgend.

De lessen zijn gevuld met vele houdingen alleen voor dreumesen. Als je dreumes natuurlijkerwijs beweeglijker gaat worden, zal Zerlines Yoga® de band blijven helpen verstevigen tussen jou en je kindje. Dreumesen worden zo zekerder van hun lijfje en hun bewegingen terwijl zij yoga beoefenen zowel in als buiten de les. Ook als ouder leer je te ontspannen in het bijzijn van je kindje.

Foto links van website: http://www.cop-groningen.nl/cjg/adressen/216-cjg-beijum
http://www.cjgbeijum.hyves.nl/

Geen opmerkingen: