woensdag 27 oktober 2010

NIEUWE EXPOSITIE IN HET TWEE JARIGE PAND49

Vanaf komende zondag is de zoveelste, ik ben de tel kwijt, expositie in het Kunstenaarspand49 aan de Ipemaheerd. Los van de expositie: Is het de Beijumers bekend dat Pand49 de komende maand november 2 jaar bestaat?

Op 27 oktober 2008 verscheen dit artikel op Beijumnieuws: Het kunstenaarspand aan de oostzijde van Plein-Oost opent 2 weken later (22 november) dan aanvankelijk de bedoeling was de deuren voor het publiek. De hardwerkende kunstenaars en vrijwilligers hebben nu extra tijd om het pand publieksvriendelijk en operationeel te maken. Die tijd kunnen ze goed gebruiken want er moet nog wel wat gebeuren. Handige Beijumers die een bijdrage willen leveren zijn van harte welkom om mee te helpen!
In het najaar van 2008 waren omstreeks deze datum, eind oktober, enkele enthousiastelingen bezig om het pand te verven en verder klaar te stomen voor exposities, cursussen etc.
Marijke Langius is al lange tijd actief bij Pand49, de volgende expostie gaat over haar werk:
Vanaf zondag 31 oktober exposeert in Pand49 Marijke Langius met haar schilderijen.Het is in november precies 2 jaar geleden dat de eerste expositie plaatsvond, sindsdien is er veel gebeurd in en rondom Pand49.
Dit is de 17 de expositie en Marijke is er vanaf het begin bij betrokken, normaal is zij degene die de exposities uitzoekt en inricht.
Ook geeft Marijke verscheidene schildercursussen waaronder een in het Heerdenhoes hier in Beijum.
Nu is ze zelf aan de beurt met haar ‘Hangjongeren en Muurbloemen’. Ze heeft in de loop van de tijd veel hangjongeren van plein-west op het doek vastgelegd en alle jongeren die bewust of onbewust geposeerd hebben zijn dan ook van harte welkom op de opening.

Op de website van Pand49 staat de nieuwste nieuwsbrief:
Dickensfestival 17 december.
Op vrijdag 17 december is er van 13.00-17.00 uur een markt en zijn er andere activiteiten rond Innersdijk. Ook Pand49 zal hier aanwezig zijn met onder meer een veiling van kunstwerken en een kunstmarkt. Je kunt je opgeven voor deelname aan de markt via info@atelierpand49.nl. De huur van de kraam is 7.50 euro. We houden dan ook een veiling om de kas van het pand wat te spekken. Een mooie gelegenheid voor bezoekers om te bieden op een werk wat men mooi vindt.
Kleurwijk Beijum
Beijumse kunstenaars zijn gevraagd om ideeën aan te leveren. Er zijn door 12 kunstenaars plannen aangedragen. De werkgroep presenteert deze plannen binnenkort aan NLA. Daarna verwachten we de opdracht te krijgen om een flink aantal plannen uit te gaan voeren. De definitieve selectie moet ook door bewoners en andere belanghebbenden worden ondersteund.De uitvoering zal aanvangen in het voorjaar van 2011.
Atelierroute
De atelierroute was zeer geslaagd en de meeste deelnemers waren tevreden over de opkomst. De organisatie was perfect en het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar. Vooral de exposities van meerdere mensen samen trokken veel publiek. (Pand49 en Wicla) De kunstenaars in Beijum en de galeries hebben hierdoor ook weer veel bekendheid gekregen.
Na het weekend was er een gezellig samenzijn in Pand49. http://www.atelierpand49.nl/
http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/10/opening-kunstenaarspand-verplaatst.html

1 opmerking:

Ingrid Morrison zei

Ik kan zelf helaas wegens vakantie niet aanwezig zijn bij de opening van Marijke haar expositie. Maar ik kan het iedereen aanraden, want Marijke maakt erg mooi sfeervol werk met een grote K. Haar techniek is uitmuntend en ze is een grote inspiratie voor me. Ze werkt keihard voor Pand49 en allemaal vrijwillig, daar neem ik graag mijn petje voor af. Ik wens haar een hele gezellige en drukke opening van haar expositie.