maandag 11 oktober 2010

BEWEGEN OP MUZIEK IN HET HEERDENHOES

Het is een wazige foto die u hiernaast ziet. Dat ligt niet zozeer aan de camera maar meer aan de bewegende dames. Een week of drie geleden werd ik getipt over het feit dat er lessen Bewegen op Muziek in het Heerdenhoes zouden worden gegeven. En wel op de dinsdagavond tussen 20 en 21 uur. Deze elf moeilijk te herkennen dames stonden buiten voor het buurtcentrum, te wachten totdat ze naar binnen konden. Maar dat naar binnen gaan lukte op de een of andere manier niet. Vanuit hun spontaniteit besloten de vrouwen daarom maar buiten te gaan bewegen op muziek. Muziekcassette aan, en dansen en bewegen maar.
Of ze even op de foto wilden? Ok, even staan, foto schieten en weer doorgaan met bewegen. Wilde wijven waren het, en daar bedoel ik negatiefs mee. Wild in de zin van veel bewegen.Vorige week dinsdag maar weer eens poolshoogte genomen. Mag ik een foto nemen? "Nou, doe maar liever een andere keer, het is nou niet zo druk." Toch maar wel gedaan, was geen probleem, op de voorgrond ziet u de mannelijke leraar en voor de rest drie van de vier aanwezige bewegende dames.
Bewegen Op Muziek of BOMmen is een term die gebruikt wordt voor een serie van verscheidene lichamelijke oefeningen die gedaan worden op muziek. De oefeningen worden beoefend door een groep mensen waarbij een persoon de groep leidt door centraal de oefeningen voor te doen. De rest van de groep doet de oefeningen direct mee.
De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van conditie, kracht en coördinatie. De beoefende oefeningen variëren van been- en armspieroefeningen tot buik- en rugspieroefeningen die zowel rennend, staand, zittend als liggend beoefend worden. Ook worden vaak aan het begin en eind van het BOMmen rekoefeningen gedaan. Een BOM training duurt gebruikelijk een uurtje. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bewegen_Op_Muziek

Geen opmerkingen: