vrijdag 8 oktober 2010

KASTJES VOLGEKALKD EN WEER SCHOONGEMAAKT

De grijze kastjes in het straatbeeld van Beijum lijken af en toe wel op een speelveld waarop een wedstrijd wordt uitgevochten. De twee partijen zijn zoals zovaak de schoonmakers en de vervuilers. Nou ja, ik geloof niet dat grafitispuiters zich graag laten kwalificeren als vervuilers. Liever zien ze zichzelf als kunstenaars. Nou doe ik niet aan grafiti, maar heel af en toe kan ik sympathie opbrengen voor degenen die de grijze kastjes volkalken of spuiten. Ze zien er toch ook niet uit! Wat een ontzettende lelijke grijze kasten zijn het toch eigenlijk.

Bij een beetje vandaal en vernieler(pardon, ik bedoel kunstenaar) moet het toch gaan jeuken bij het aanschouwen van zo'n saai kastje? Even een tekstje er op, een tekening of een paar grillige strepen. Lekker.

Zou het geen goed idee zijn om de mensen van Pand49 toestemming te geven om de miserabele kastjes van een mooi gekleurd kunstwerk te voorzien? Twee vliegen in één klap: het straatbeeld wordt opgefleurd en het nodigt niet meer uit tot grafitispuiterij. Dit kastje, op de hoek van de Isebrandtsheerd en de wijkring, heeft een soort van lijstwerk gekregen, hierin hangt nu een poster voor een of andere parkeermogelijkheid. (foto links) Ook zit er structuurverf op, dit is moeilijker te bewerken voor vandalistische kunstenaars.

Geen opmerkingen: