maandag 18 oktober 2010

MAANDAGOCHTEND (44)

Nee, het was niet voor het eerst dit jaar dat bevroren autoruiten moesten worden opengekrabt. In januari en februari moest dat ook veelvuldig gebeuren, u weet nog wel, tijdens de échte winter van 2009/2010. Maar vanochtend was het weer zo ver. Nachtvorst halverwege de maand oktober, waar moet dat heen? Van alle kanten begrijp ik dat het weer een strenge en lange winter zal worden. Weer of geen weer, het weekend is voorbij en er moet weer gewerkt worden. Zoals hier, aan het wegdek bij deWibenarotonde. Als je vanaf deze kant de poort door rijdt kom je op die rotonde. Ook daar wordt weer gewerkt, ik zag iemand om half negen vanochtend, het tijdstip waarop deze foto werd genomen, tegels uit een auto laden. Je snapt toch niet waarom het meer dan een half jaar moet duren voordat onze enige en echte rotonde klaar is. Het ziet er toch niet uit voor de nieuwe school De Dijk? Enfin, het zal geen pretje zijn om in de vrieskou te moeten werken. Maar het moet gebeuren, aan sommige dingen valt nou eenmaal niet te ontkomen. Ook niet aan het feit dat de nieuwe week is begonnen. Over een week is het herfstvakantie. En onherroepelijk stomen we op richting de winter van 2010/2011.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgende punt is bedoeld als positieve kritiek: is het nu een dergelijk oude fotocamera dat je die foto's nooit scherp krijgt? Vrijwel iedere (compact)camera heeft een autofocus. In de praktijk is dat 1 of 2 seconden het foto-neem knopje voor de helft indrukken zodat de camera de kans krijgt de boel "scherp" te krijgen. Daarna druk je de knop pas helemaal in.

Monique zei

Ik denk dat het wazige misschien eerder komt door het verkleinen van de foto, dit zou je kunnen oplossen om na het verkleinen de foto te verscherpen met PaintShopPro.

Johan Fehrmann zei

Beste mensen, bedankt voor de kritische en meedenkende opstelling. Het euvel lijkt verholpen, ik had afgelopen maandag en de dagen ervoor wat vocht op de lens van de camera. Wellicht lag het daar aan.