zondag 31 oktober 2010

HANGJONGEREN EN MUURBLOEMPJES IN PAND49


Ondergetekende kon zondagmiddag zelf niet aanwezig zijn tijdens de opening van de expositie van Marijke Langius. Wel begrijp ik dat het druk is geweest, de sfeer optimaal was en er werd genoten van de hangjongeren(goed dat je ook eens kunt genieten van dat soort jongeren) en de muurbloempjes. Langius heeft in de loop van de tijd veel van deze zogenaamde hangjongeren geportretteerd en ze heeft hen ook een uitnodiging gestuurd. Links ziet u een van deze jongeren voor z'n eigen schilderbeeld staan. Op de rechter foto staat Marijke Langius samen met degene die de expositie heeft geopend. Zijn naam is me niet bekend, hopelijk kan dit nog even worden doorgemaild.

Hilda Hofstra stuurde een paar foto's en ze schreef er deze tekst bij:

Hier alvast wat fotowerk, filmpje komt later wel deze week.

Onder veel belangstelling werd de nieuwe expositie "Hangjongeren en Muurbloempjes" in Pand49 geopend. Er kwamen plm 60 mensen de schilderijen van Marijke Langius bewonderen.
Een hapje, een drankje, alle contacten tussen kunstenaars onderling werden ook nog eens aangehaald. Het was een gezellig samenzijn.
Nog tot 10 december te bezichtigen, van di-za- 13.30-17.00 uur. Ypemaheerd 49.

Ik begrijp van haar dat er ook nog een video komt. Deze houdt de lezer nog tegoed.
Marijke Langius mailde maandagochtend: Ik ben weer een beetje bijgekomen van alle aandacht, het was een heerlijk feestje! Vooral de hapjes van Ralph vonden gretig aftrek want alles ging op, er waren dan ook wel 70/80 personen en het was dus enorm druk maar erg gezellig. De opening werd verricht door de dhr. Klein uit Rolde.
Er zijn zelfs nog een paar jongeren gekomen om hun schilderij te bekijken maar afgelopen vrijdag waren er tijdens het inrichten al 10 jongeren binnen met hun eigen commentaar.

1 opmerking:

hilda hofstra zei

de foto's zijn overigens gemaakt door Gerhard Heidema, een nieuwe vrijwilliger bij Pand49.