maandag 1 november 2010

MAANDAGOCHTEND (46)

Opgeruimd staat netjes. Loslaten en wat nieuws beginnen. Dit zal gelden voor de persoon(en) die dit aan de kant van de weg hebben gezet. Er zullen vast nieuwe apparaten in huis zijn gehaald, wie wil er tegenwoordig zonder wasmachine, muziekinstallatie of tv? Volgens verlichte oosterse geesten draait het hele leven om loslaten. Er zit iets in. We moeten Harry Mulish loslaten, tientallen schoolkinderen die vanaf vandaag de DHC-school bezoeken moeten hun vertrouwde en afgebrande school loslaten, de herfstvakantie van 2010 ligt weer definitief achter ons, etc. Het ene loslaten is het andere niet. Er zal geen traan zijn gelaten bij het wegzetten van deze afgedankte spullen. Niet te vergelijken met als je een dierbare verliest of als je gaat verhuizen. Dat is echt iets loslaten. Intussen zijn we weer in een nieuwe week en ook in een nieuwe maand beland. Het klinkt wat dramatisch, maar toch is het realiteit: ook deze week en maand moeten na verloop van korte tijd weer worden losgelaten. Maar waarom getreurd? Carpe Diem, oftewel: Pluk De Dag.

2 opmerkingen:

Alie zei

over achterlaten gesproken: ik heb afscheid genomen van mijn witte wand in de slaapkamer, deze is nu zandkleurig. Vanmiddag nog een keer rollen en klaar. Dan schilder ik er een mooie decoratie op en zo pluk ik elke morgen de nieuwe dag met mijn nieuwe slaapkamer :-)
En we hebben natuurlijk ook de maand oktober achter ons gelaten en niet te vergeten de zomertijd
:-(
Welkom in de nieuwe week/maand, straks om 12 uur is het weer genieten.... beetje jammer: ik heb geen idee hoe goed of slecht de sirenes bij mij thuis te horen zijn, ik sta om 12 uur altijd bij school...

Atsje zei

Heeft iemand toevallig nog een (goedwerkende) wasmachine over?
Ik ken iemand die hem goed kan gebruiken!