zondag 28 november 2010

HET BOEK OVER BEIJUM MOET GAAN LEVEN!

Het komende boek over de geschiedenis van Beijum moet eigenlijk veel en veel meer gaan leven onder de Beijumers. Dat vindt ondergetekende niet alleen, ook enkele betrokkenen die met het boek bezig gaan zijn deze mening toegedaan.

De afgelopen week kwam ik op een memory-stick de video tegen die Hilda Hofstra in maart 2009 over Lammert Doedens, een van de auteurs die aan het boek gaat meewerken, maakte. Ondergetekende heeft enige tijd geleden al eens een keer een video over Doedens gemaakt en gepubliceerd, maar omdat ik de video van Hilda Hofstra niet weer kon vinden had ik zelf een video van de door mij genomen beelden gemaakt. Op deze video, zie onder, heeft ondergetekende dezelfde beelden voortgebracht, echter Hilda Hofstra heeft deze video op haar eigen manier gemonteerd. Kijk even mee naar een enthousiaste geschiedenisleeraar, en een enthousiast pleitbezorger van het historisch boek in wording. Omdat de video in 2009 is opgenomen klopt het vanzelfsprekend niet dat hij het heeft over een boek die "dit jaar nog uitkomt." Het boek komt ergens rond september 2011 op de markt.

Jaap van Leeuwen van uitgeverij Leander stuurde een berichtje uit 1977, dit stond destijds in een soort van nieuwsbrief voor bewoners. Klik het groter. Het is een van de eerste Beijum-nieuwtjes. Uiteraard nog niet digitaal, maar op papier geschreven en verspreid. Wel eens van de Slaptjotters gehoord?
Hebt u historische informatie wat voor het Boek van waarde kan zijn? Mail naar info@uitgeverijleander of Beijumnieuws@online.nl
Framaheerd 2, Tel. 5491509, Jaap van Leeuwen.
1 opmerking:

Kees K. zei

Jammer dat het niet duidelijk te beluisteren is of iedere beijummer dat boek nou in de bus krijgt, Doedens merkt net op tijd dattie in de val wordt gelokt... Maar ik zal het zeker kopen als het uit is,

Maar geweldig die tekst van de hockeyclub. Toen dus al ongewenste 'hangjeugd' waar de hermandad op af moest. Toppertje is dat droge argument voor plaatsing van hekken "buitendien komt hij steeds in de sloot", waarbij 'hij' dan de bal is en niet de vereniging neem ik aan. Nou, daar is naar geluisterd als je de kooien van tegenwoordig ziet.