zondag 7 november 2010

HET STARTSEIN VAN HET PLUKBOS (De video)

Nee, er werden geen bomen gepoot, hiervoor was de grond te nat en te sompig. Naar verluidt ging burgemeester Rehwinkel wel even een boom planten voor de fotografen, maar naderhand werd die er weer uitgehaald.

Ondergetekende was op dat moment al verdwenen, mocht er nog ergens een foto zijn waarom Rehwinkel een boom poot dan publiceer ik die z.s.m. Het doet er verder niet toe, die bomen worden toch t.z.t. wel in de aarde gestopt. Het mocht de pret zaterdagmiddag niet drukken dat dit niet doorging, er werden appels geschild en tot sap geperst, er was een toespraak en de sfeer was optimaal. Initiatiefnemer Erik Knollema hoefde niet zo nodig geïnterviewd worden: "Laat anderen maar aan het woord, het gaat niet om mij maar om het plukbos." De anderen op de video zijn o.a. Peter Rehwinkel, Anna Riemersma, Beijumse en raadslid van de Stadspartij, locatiemanager Noorddijk Ruud van Erp en nog enkele anderen. Kijk even mee naar en ongeveer zeven minuten durende video over de aftrap van het plukbos in het Kardingerpark.

5 opmerkingen:

Menno Fritsma zei

Leuke film! Ik ben niet geweest maar ik krijg een mooie indruk van hoe het was. En prachtig toch dat je burgemeester Rehwinkel over een hek ziet klimmen om op de plaats van bestemming te komen. Dat is een burgemeester naar ons hart.

Anoniem zei

ik mis een beetje de reacties van Kees H. misschien iets over de milieu federatie, in wel statuut uit 18zoveel staat dat het aanleggen van plukbossen ten zeerste wordt aangeraden. of zelfs in welk artikel van de groningse grondwet staat dat een burgemeester niet over hekken hoort te klimmen.
ik vind het zelf wel een grappig gezicht.

Anoniem zei

D'r is helemaal geen plukbos geopend. D'r is een weiland geopend dat een plukbos moet worden.

Sequoia

Anoniem zei

Er is helemaal geen plukbos geopend. Er is een weiland geopend dat een plukbos moet worden.

(René)

Kees K. zei

Rene, je hebt helemaal gelijk. Allemaal aandacht naar niks. Maar oppassen, straks (2011) krijgt niemand uit de omgeving van het plukbos nog een uikering omdat ze zelf in hun onderhoud kunnen voorzien...

En een burgemeester die over een hek klimt? Dat moet direct verboden worden omdat hij gewone burgers die over een hek klimmen dat bij wet verbiedt.