vrijdag 5 november 2010

ONTWIKKELINGEN VERFRAAIING PLEIN OOST

Leonie Wendker van Platform GRAS stuurde onderstaand bericht in. Ze stuurde ook de foto mee, gemaakt tijdens de workshop in september.

Beste Beijumers,
Na de workshop op vrijdag 3 september is het een tijdje stil geweest omtrent de ontwikkelingen van de verfraaiing van het Plein Beijum Oost. Via dit berichtje willen wij jullie laten weten dat we er nog steeds mee bezig zijn.De planning om eind oktober de plannen te presenteren in 'De week van het Plein' bleek in onze enthousiasme niet haalbaar te zijn.

Momenteel zijn er twee schetsen van de suggesties die tijdens de workshop 3 september j.l. in Kunstpand 49 naar voren zijn gekomen. Deze schetsen worden de komende tijd verder uitgewerkt naar twee presenteerbare plannen.

De twee plannen worden tijdens 'De week van het Plein' tentoongesteld. Alle Beijumers worden uitgenodigd deze kleine tentoonstelling te komen bekijken en vervolgens op een van de twee plannen te stemmen. Het plan met de meeste stemmen van de bewoners zal worden uitgevoerd.

Ons streven is dat 'De Week van het Plein' begin 2011 zal zijn en daar werken we hard aan. Tijdens de kerstmarkt, op 17 december, zullen we de planning omtrent 'De week van het Plein' bekend maken. Uiteraard zullen we deze data ook kenbaar maken via de lokale media, blogs en met behulp van flyers e.a. Ook wordt er dan meer informatie verstrekt over waar deze plannen te bezichtigen zijn en hoe u kunt stemmen.

We willen nogmaals alle betrokken heel hartelijk bedanken voor hun enthousiaste en gedreven inzet en we hopen dat alle Beijumers mee gaan beslissen en hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp!
Wordt vervolgd.....

Hartelijke groet namens,
Irma Zijlstra, Gemeente Groningen
Platform GRAS

1 opmerking:

Anoniem zei

Gaat men weer met geld smijten om van niets iets te maken? Als ze het geld invorderen bij de mensen die het plein idee bedacht hebben ben ik helemaal voor.

Het zijn alleen maar ideeën om mensen voor 1 dag naar het plein te brengen. Maar goed veel meer kun je er ook niet (meer) van maken. Het plein heeft alleen shops waar je voor 5 minuten even heen gaat om wat te kopen.

Het plein heeft niet een uitnodiging om er langer te willen rondhangen. Nou ja het is wel een ideale hangplek voor de scooter/grasmaaier tuig. En het grappige is dat deze mensen nog wel eens "verkassen" rondom de wibenaheerd flat/rotonde. Blijkbaar is het plein ook voor hen niet goed genoeg.

Oplossing? Plant er voor mijn part een (mini) bos neer ofzo, oogt nog altijd beter dan de huidige nutteloze ruimte met stenen.