maandag 22 november 2010

KOMT HET HIER OOIT AF?

Ik zat vanochtend even te twijfelen of ik deze foto kandidaat zou stellen voor de maandagochtendreeks. Het had ook gekund, als je er oog voor hebt gebeurt er van alles op een simpele maandagochtend. Deze foto is tegen de zon in genomen. Op de achtergrond zie u bij groter klikken van de foto de vertrouwde stadsbus met nummer 6 staan. Rechtsachter de contouren van Montessorischool De Dijk. Voor zijn een paar oranje mannetjes druk in de weer om zand over een nieuw stuk trottoir te gooien. Links is een grote machine met grijparm bezig om wat aarde om te woelen. Het is onderhand zo'n vertrouwd straatbeeld geworden in dit gedeelte rondom onze aller en enige rotonde, dat het ook onwennig zal aanvoelen als de klus hier eindelijk geklaard zal zijn. Het heeft er alle schijn van dat ze hier komend voorjaar nog bezig zijn. Met een beetje geluk zijn de werkzaamheden rond de bouwvak 2011 afgerond. Wat zal het stil worden bij de rotonde. Er zijn omwonenden die smachten naar beƫindiging van het lawaai en alles wat er bij komt kijken. Hoe lang ze nog moeten wachten? Geen idee.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zou in ieder geval een onderzoek willen naar dit bedrijf of de verschillende bedrijven waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren. En/of laat in ieder geval de omwonenden weten waarom dit zo lang moet duren.

Met alle respect, maar wat ik eerder zei over een groep leerlingen komt akelig dicht in de buurt want professioneel kan ik het niet noemen hoe alles aangelegd wordt of zoals in het geval van de rotonde al is.

Anoniem zei

ik ben het met anoniem eens... ik hoop dat het nou eindelijk eens op schiet... al maanden weet je niet of je met goed fatsoen over de stoep naar de bus kan lopen of dat je door de drek moet... helemaal met de sneeuwvoorspellingen voor deze week zal ik blij zijn als er in ieder geval ook aan onze kant eindelijk een seen goeie stoep is en geen bergen met eerst zwart en nu weer witzand...
of dat je op het stuk waar je wel "kan" lopen tot je enkels in het water loopt omdat het pad zo verzakt is dat het dus blijft staan...

ben het aardig beu!!!

Anoniem zei

de wit

bij de eerste verbouwing van de rotonde en de weg is er iets fout gegaan. het zag trouwens wel goed uit een breede weg met een fietspad en voetpad er naast heel veilig dus voor al die kinderen daar op school.
Maar hellaas dit was helemaal fout, dus alles er weer uit en weer op nieuw inrichten.
het fietspad is verdwenen, is niet meer!!! wel een zeer breedvoetpad?????
vervolgens is de weg versmald, de bussen kunnen elkaar hier niet meer passerenzo smal is het nu, een bus en een auto kunnen elkaar wel passeren met de banden tegen de stoep aan.
en ja waar moeten al die kinderen nu langs op hun fietsje, op de stoep fietsen mischien, maar dat mag niet.
er zijn 2 oplossingen: 1 je mag er niet meer fietsen. 2 je moet je leven wagen tussen het overige verkeer.
ik verwacht dat het nog een keer op de kop gaat voor de aanleg van een fietspad.