zondag 14 november 2010

DIERENARTS TINHOLT NAM (GEDEELTELIJK) AFSCHEID

Ondergetekende ging gistermiddag omstreeks kwart over vier richting De Boerderijum voor het afscheid van dierenarts Joke Tinholt. Uit een eerder gepubliceerd blogbericht weet u reeds dat ze na tientallen jaren van trouwe dienst, voor de even zo trouwe Beijumer huisdieren, haar zaak aan de Doorbosheerd heeft verkocht. Helemaal weg van 't huisdierenfront in de wijk is ze niet, zoals gezegd blijft ze een dag per week werkzaam. Maar goed, naar de Boerderijum getogen. Echter, daar was alles dicht, en de boel was afgesloten. Zat ik verkeerd?

Dat blijkt, achteraf gezien. Ik zat op de verkeerde locatie te zoeken. Gisteravond begreep ik dat de afscheidsreceptie vijftig meter op heeft plaatsgevonden, in Het Trefpunt. Het mooie van Beijum is dat niet alleen Beijumnieuws actueel wijknieuws digitaal verslaat, waar ik steken laat vallen daar heb je altijd nog Lijn6. En omgekeerd.Van redacteur Willy Koolstra kreeg ik deze foto opgestuurd. Ik vroeg haar nog of het druk was geweest. "Ja, ik telde wel honderd aanwezigen." Veel Beijumers hebben goede herinneringen aan Joke Tinholt. Ik weet niet in hoeverre het geheugen van de door haar behandelde huisdieren werkt. Ze zouden de dierendokter ongetwijfeld herinneren als een bekwaam en liefdevolle arts.
Links op de foto ziet u Joke Tinholt.

1 opmerking:

Gerda zei

Misschien niet zo netjes naar de super inzet van de mensen bij lijn6, maar ik ga een beetje afhaken. Het is net als bij de Beijumkrant ik heb geen behoefte aan hetzelfde te lezen.