vrijdag 26 november 2010

COLUMNIST HARM VAN LIJN6 (en de wijkperikelen)Op de archieffoto rechtsonder ziet u op de voorgrond de rijzende ster van Lijn6 zitten: Columnist Harm. Links ziet u de maestro pontificaal in beeld. Scherp, onafhankelijk, een heldere blik en idem dito kijk op de wijk Beijum. Achter hem staat zijn echtgenote Gerda Vorsteveld, en naast haar staat weer een medebewoonster van de Atensheerd. De drie spannen zich o.a. in voor een leefbare Atensheerd. Gerda Vorsteveld gaat de wijkperikelen aan het hart, het liefst zou ze een integer en doorstastend bestuur, zeg maar een Beijumer Kabinet, bezig zien om daadwerkelijk werk te maken van een opbouwend en veilig Beijum. Dat zit er vooraleerst niet in. Het huidige zootje ongeregeld wat nu de dienst denkt te moeten uitmaken is haar, en haar niet alleen, een doorn in het oog.

Ondergetekende maakte ongeveer een week geleden een blogbericht over verdwenen posters voor Beijumnieuws in de Wegwijzer. Hardop vroeg ondergetekende zich af hoe het toch kan dat die posters niet op de plek van bestemming zijn aangekomen. De bewonersclub uit Beijum voelde zich aangesproken, het werd niet aangevallen, maar vreemd genoeg ging het zich wel verdedigen. http://beijumnieuws.blogspot.com/2010/11/de-enige-wijknieuwssites-van-beijum.html Ondergetekende ontving een onsympathieke en hatelijke mail van de clubsecretaris met de strekking of hij maar even wilde rectificeren dat zij het niet waren die de posters achterover gedrukt hebben. Ja zeg. Lees eerst even Harm's column op Lijn6:
http://lijn6.com/index.php?option=com_content&view=article&id=260:studenten-en-posters&catid=61:harm&Itemid=80
De mensen van Lijn6 ontvingen ook een mail met de strekking of ze de column van Harm even wilden rectiticeren. Want het deugt niet wat er in de column staat. Vindt het clubje.
De onnozele wijkayatholla's in Beijum denken wellicht dat ze alles naar hun hand kunnen zetten. De geisoleerde club van hele leugens en hele onwaarheden in Beijum moet niet denken dat ze "de vrije pers" in Beijum naar hun hand kan manipuleren. Binnenkort een blogbericht over het doorklikken van berichten op Beijumnieuws door figuren van de club naar de medewerkers van Stadsdeel Noorddijk. Onder het motto "dit kan toch niet" sluist de club alle hun onwelkome berichten op deze blog door naar de gemeentelijke medewerkers van ROEZ, stadsdeel Noorddijk. Zeg maar dat er elke maand een collage wordt gestuurd waarmee in hun ogen wordt aangegeven dat wat er staat toch echt niet kan. Ondergetekende heeft aan de mensen van Stadsdeel Noorddijk gevraagd om deze laag- bij-de-grondse doorklikpraktijken een halt toe te roepen. SDC Noorddijk geeft al jaren aan zich niet te willen bemoeien met wijkconflicten vanuit Beijum. Derhalve heeft het doorklikken van informatie door de zielloze bewonersclub uit Beijum totaal geen zin. Het is een uiting van gefrustreerde machteloosheid, en het alleen maar naar buiten wijzen met het eigen vingertje.
Volgende week interviewt ondergetekende de columnist van Lijn6.
(Dit blogbericht wordt voor een keer in z'n geheel doorgestuurd naar SDC-Noorddijk)

7 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Wobke zei

Tja..
Ik berust mij met te zeggen dat stigmatiseren (van anderen) altijd een afleidingsmanoeuvre behelst van de schaduwkanten in 'oneself'..

Kees Huizenga zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Kees Huizenga zei

C. De BOB en de studentenhuisvesting

In het Werkplan 2010 en het Werkplan 2011 van de BOB staat niets over het willen terugbrengen van de maximale studentenhuisvestingnorm van 15% (deze norm heeft betrekking op het aantal studentenpanden in een straat; niet op het percentage studenten). Hierover heeft in het verleden een bijna unanieme meerderheid in de gemeenteraad een besluit genomen.
In het Werkplan 2011 van de BOB, aangenomen tijdens de BOB-AV van 14 september 2010, staat alleen:
"Aanpassing van het beleid inzake kamerverhuurbedrijven". Als mogelijk thema van een AV van de BOB. Meer niet! Geen specifiek uitgewerkt beleid!
Wat de BOB schrijft in de BOBWAARHEID van november 2010, pagina 1, is daarom enkel de mening van de zes bestuursleden van de BOB. De BOB heeft geen enkel mandaat om "namens de bewoners" van Beijum te polariseren/te ontbinden. Noch in de Beijumkrant/BOB-krant, noch bij de gemeenteraad, noch bij het college van B&W, noch bij de Stadsdeelco├Ârdinatie Noorddijk.
Veel beter is het om hierover een grote NLA-wijkvergadering uit te schrijven. Pas daarna kan de BOB met een opdracht naar buiten treden. Geen solisme, maar "Vertrouwen hebben in de Buurt". Met dank aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Johan Fehrmann zei

Zo is het genoeg.Er kan op dit bericht niet meer worden gereageerd.

Kees K. zei

Kees H., heb je wel een de koran gelezen? Nee dus, want dan zou je weten dat zo'n beejte al je 13 punten door dat boek verplicht worden gesteld.