maandag 15 november 2010

BURGERNET, OOK VOOR EEN VEILIGER BEIJUMOp de Twiiter van buurtagent Klaas van Eeks, http://twitter.com/klaas_vaneeks, staat dit bericht:
#Beijum #Nl. Wie heeft zich nog steeds niet aangemeld voor Burgernet. We willen toch allemaal helpen met boeven vangen. http://www.burgernet.nl/

Ik weet niet of we allemaal willen helpen met boeven vangen, wel weet ik zeker dat iedere Beijumer graag zo prettig en veilig mogelijk wil wonen. Daar kan Burgernet een bijdrage aan leveren.
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.
Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Voor verdere informatie en aanmelding surft u naar: http://www.burgernet.nl/

Linksboven ziet u drie buurtagenten die met Beijum van doen hebben. In het midden ziet u Klaas van Eeks. Met dank aan attente lezers die me inseinden dan Eef is vervangen door Jannie, bij deze het goede plaatje.Zie boven.

1 opmerking:

Karin.P. zei

Ik ben al lid van burgernet, je kan nadat je jezelf hebt aamgemeld op hun pagina de tijd instellen wanneer je berichten wilt ontvangen.
Ik kreeg nml 1x een tel. om 23.00 met de melding en om 24.00 dat het helaas niks had opgeleverd.
Je kan dus de tijd instellen zodat je in de n8 niet wordt gestoord ;)