zaterdag 6 november 2010

VANMIDDAG WORDT HET PLUKBOS GEOPEND

Onder het motto beter laat dan nooit, dit werd 3 november opgestuurd door Kristin Wijnja:

Beste Stadjer,

We zijn trots en blij, dat een prachtig project voor de "eetbare stad Groningen" deze winter gerealiseerd gaat worden. Dit project is ontstaan uit een idee van wijkbewoner Erik Knollema. Met een projectgroep van Gemeente Groningen, Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie, Transition Town, IVN en bewoners is het project voorbereid. Gefinancierd wordt het uit gelden van Nieuw Lokaal Akkord.

Met genoegen nodigen we u daarom uit voor de officiële opening van het Plukbos in Kardinge op zaterdag 6 november. Om 12.30 uur begint er een informeel wijkfeest met koffie, fruittaart en zelf geperst appelsap naast het vliegerveldje tussen Meedenpad en Pitch and Putt.
Om 13.00 uur zal burgemeester Rehwinkel van Groningen arriveren om de openingshandeling te verrichten en de eerste fruitboom te planten. Aansluitend gaan we met z’n allen bessenstruiken planten.

Door de stevige regenval van de afgelopen dagen is het terrein erg nat. Het hangt van het weer van de komende dagen af hoeveel struiken we kunnen planten. Als het erg nat is zal dat veel minder zijn dan als het de komende dagen wat droger wordt. Doe vooral laarzen of stevige schoenen aan. Als u hebt, neem dan s.v.p. zelf een spade mee. Kinderen kunnen helpen met planten of appelsap persen en een button in kleuren. Het is leuk als zij erbij zijn zodat het plukbos ook van hen gaat worden.
Het openingsfeest zal tot ongeveer 14.30 uur duren.
Het plukbos is een van de twee locaties in Kardinge, die we deze winter inplanten. De andere locatie is de plek van de voormalige boerderij De Uilenborg, waar we
de boomgaat herstellen en uitbreiden. Ook bij het inplanten kunnen vrijwilligers helpen. Omdat de bomen en de grond erg kwetsbaar zijn, is ervoor gekozen, om het planten niet in één grote actie te doen. Het zal daarom steeds in kleine groepjes gebeuren op geschikte momenten. Op 6 november zal een datum voor een nieuwe vrijwilligersbijeenkomst bekend worden gemaakt.

Al 30 vrijwilligers hebben te kennen gegeven, graag op de één of andere manier bij het plukbos betrokken te willen zijn. Dit kan op vele verschillende manieren. Behalve het puur lichamelijke werk als snoeien en zagen kan er ook educatie aan bijvoorbeeld schoolkinderen gegeven worden
of bij het organiseren van plukdagen, oogstfeesten en de oogstverwerking geholpen worden.

Hebt u nog vragen of opmerkingen, mail dan s.v.p. naar Kristin Wijnja,
k.wijnja@nmfgroningen.nl
Graag zien we u op 6 november!

Met vriendelijke groeten namens de projectgroep plukbossen Kardinge,
Kristin Wijnja
Projectmedewerker

Geen opmerkingen: