woensdag 3 november 2010

PROMOTIE WIJKWEBSITES GRONINGEN

Morgen verschijnt een grote advertentie in de Groninger Gezinsbode waar alle wijkwebsites van de stad in worden gepromoot. U ziet dezelfde advertentie in flyervorm rechts afgebeeld. Leuk, zou je zo zeggen. Maar vanuit Beijum moest dit helaas weer gepaard gaan met gesteggel vanuit een klein geïsoleerd clubje in de wijk, een clubje dat denkt het monopolie te hebben op wijknieuwsvoorziening. Wat is het geval? Jawel, het moet weer even, het al drie jaar durende geëtter in Beijum steekt hierbij weer de kop op. De bewonersclub uit Beijum heeft getracht de wijkcommunicatiemedewerker van de gemeente Groningen, Rolinda Ferwerda, te overreden om Beijumnieuws uit de advertentie te weren. Hierbij werd een al eerder geprobeerd middel uit de kast gehaald. Net als bij het willen tegenhouden van een subsidie voor deze wijkblog, wat afgelopen zomer heeft plaatsgevonden, zijn ook dit keer enkele citaten van de Beijumnieuwsblog geplukt-kleine collage- om aan te geven dat dit toch echt niet zou kunnen. Voor de 2e keer in korte tijd bewijst de club er puur voor zichzelf te zijn, en niet voor de wijk Beijum. Anders hadden ze de wijkgenoten gewoon de mogelijkheid willen gunnen om Beijumnieuws te bezoeken en om zelf te bepalen wat ze willen lezen. Ferwerda heeft deze onfrisse manipulaties naast zich neer gelegd en heeft Beijumnieuws gewoon aan de advertentie toegevoegd. Als klap op de vuurpijl staat Lijn6 er ook nog bij, zie de flyer en morgen de advertentie. Zo kan het gebeuren dat er in Beijum twee actieve sites worden gepromoot en twee dode sites. De beheerders van de twee dode sites zouden de levendige sites (Lijn6 en Beijumnieuws) het liefst monddood willen maken, in elk geval mogen ze niet via gemeentewege gepromoot worden. Denken ze. Ik heb het vaker getoeterd, het clubje is zélf verantwoordelijk voor het feit dat Beijum ze de rug toekeerd. Ook al willen ze graag doen geloven al zou de berichtgeving op deze site verantwoordelijk zijn voor de verregaande staat van ontbinding van de club. In plaats van er voor de hele wijk te zijn wordt een bevoogdende politiek van verdeel en heers gevoerd. Let daarbij vooral ook op de, zichzelf aangemeten, sturende rol van het clubje wat betreft onderwerpen als de tram en studentenhuisvesting. Genoeg aandacht zo voor het negatieve uit de mooiste en groenste wijk van de stad. Waar ging het ook nog maar over? De wijksites uit de stad worden morgen gepromoot in de Gezinsbode. Verder weer fris en fruitig nieuws uit de mooiste en herfstigste wijk van de stad. Klik de flyer 2 keer groter om het goed te kunnen lezen.

7 opmerkingen:

Dineke zei

Deze site leeft tenminste, van ljn6 ben ik nog niet overtuigd maar de bedoelingen zijn vast goed.

Moest deze week wel even grinniken toen ik de wijkkrant kreeg, een erg groot deel van de inhoud was me al bekend :)

Anoniem zei

Heel Beijum was al veroverd door beijumnieuws. Heel Beijum? Nee, ergens was nog een heel klein klupje dat zich niet had overgegeven ...
We weten gelukkig inmiddels hoe dat is afgelopen, nietwaar.

Gerda zei

Een negatief bericht bij een positief plaatje. Beijum heeft de meeste wijkwebsites. Wat lijkt dat toch mooi op de poster!

Ook een BOB kan hierbij niet ontkennen dat Beijum toch maar weer eens mooi gepresenteerd wordt in Groningen.
Op posters in de Gezinsbode, we steken er met kop en schouder bovenuit!

Mevrouw Ferwerda en gemeente bedankt!!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Johan Fehrmann zei

Persoonlijke aantijgingen zijn wat mij betreft prima, alleen niet anoniem.

Karel zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Johan Fehrmann zei

Reacties onder dit artikel worden eerst gescreent. Er zijn al een paar uit het bekende kringetje mensen in de wijk geweigerd.