vrijdag 12 november 2010

GAAT RTL4 OOK GEZELLIG BEIJUMER RUZIES OPLOSSEN?

Vanuit de gemeente Groningen wordt al zo'n beetje alles in het werk gesteld om de cohesie, samenhang in de buurt, te versterken. Samen bbq-en, samen bollen poten, samen opruimen en schoonmaken, samen brainstormen en wijkdromen, samen fantaseren over een beter Plein Oost, samen appels en peren plukken in een plukbos etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt uit de kast gehaald. Want we moeten allemaal samen gezellig en leuk bij elkaar wonen en met elkaar omgaan. Geïnstitutionaliseerde noaberhulp en gemeenschapzin, zo zou je het kunnen omschrijven. Af en toe vraag ik me af of we op dat gebied nog normaal kunnen doen. Gewoon op jezelf wonen en je niet met je buurt willen bemoeien, het is eigenlijk not done. Een kind mag zich bijna niet meer stierlijk vervelen en wat lopen te ouwehoeren op straat. Hup, er is wel een of andere Vensterwijkactiviteit waar zo'n kind dan aan mee moet doen.
Maar goed. Wat als alles geprobeerd is en woonsituaties in Beijum toch niet binnen het harmonieplaatje vallen? Nou, Natasja en John willen dan wel even langskomen om de boel weer gezellig en leuk te maken.
Natasja Froger en John Williams lossen het op! Hoe dan ook. Wat dan ook. Wat er ook gebeuren moet! Misschien is het probleem al uit de wereld met een goeie kapbeurt voor de berk, even de oprit opnieuw bestraten of wat geluidsdempers hier en daar. DE probleemoplossers van RTL4 gaan in ieder geval niet weg voor het tot ieders tevredenheid geregeld is. Met Natasja en John wordt het in de buurt weer een stuk gezelliger. Want beter een goede buur, dan een verre vriend! Bel naar 035 – 53 33 354 (tijdens kantooruren). Of vul het het formulier hieronder in.
De Rijdende Rechter wil ook wel langskomen. Of het Familiediner. Robert ten Brink? Want het moet leuk en gezellig zijn in de buurt. Het leukst is het als er eerst een dikke buurtpuinhoop is en dat dit vervolgens door Natasja en John wordt opgelost. Wat een kijkcijfers!

8 opmerkingen:

Gerda zei

Promoot je Bonje met de buren? Op 17 september stond dit er ook al.
Beijum op tv lijkt mij wel leuk, maar niet in zo'n programma.

Dineke zei

Ik dacht ook al, Johan valt in herhaling.
Een soort van beijumnieuws.nl/gemist :)

Maar zo valt er hier altijd iets te lezen, ook als er geen nieuws is.

Johan Fehrmann zei

De attente bovenstaande lezers hebben gelijk. Ik kreeg het vanochtend via www.buurtlink.nl binnen. maar ik had er idd al een keer aandacht aan besteed. Maak er verder maar geen bonje over..

Gerda zei

Dan kom jij toch langs met de camera om het op te lossen.
Helemaal een nieuw item BN Bonje in Beijum!

Kees K. zei

Wij in Beijum hebben geen buurtruzies, wij hebben de Bob.

Ellen zei

Kees K, zou het een idee zijn om de Rijdende Rechter tegen de Bob in stelling te brengen?

Kees K. zei

Nou Ellen, ik bedoelde, wel een beetje ironisch, dat we geen inmenging van 'buitenaf' nodig hebben, we hebben al een bewonersorganisatie die zich open stelt voor de wijk. Maar je suggestie lijkt me zinvol.

Alie zei

dan moet je wel concrete aanklachten hebben. Genoeg stof zou je denken, maar maak er maar eens een goed verhaal van.