zondag 14 november 2010

MIEZERIG KARDINGERPARK


Terwijl ik bovenstaande kop in typte gingen m'n gedachten even naar het vorige blogbericht. Voor de zekerheid schreef ik er maar geen lidwoord voor. Een miezerig Kardingepark, of toch maar het miezerige K-park? Om gek van te worden. Maar goed. Het mooie van de sportvelden op Kardinge is dat je er op zondagmiddag zo even met wat mensen een balletje kunt trappen. Zo ook op deze miezerige tweede zondag van deze maand november. Kunstgras, mooie doelen, hekwerk er achter zodat je niet te ver hoeft te lopen om een verdwaalde bal op te halen.
Tijdens het balletje trappen viel m'n oog op het plaatje dat u hier rechts ziet afgebeeld. Een in de sloot gesmeten fiets met een oranje feestballon. Er lagen tien dagen geleden ook oranje ballonnen in de sloot langs de Beijumerweg. Zou het een nieuwe actiegroep zijn?
Tijdens een andere pauzemoment, tijdens het voetballen, viel me op dat de klimtoren van Bjoeks schone vlakken heeft en vuile. Althans, zo lijkt het, zie foto. Het hoe en waarom van de schone en vieze vlakken ontgaat me. Zijn het herkenningspunten voor klimmers? Is het wel een kwestie van schoon en vies? Of meer van oud en nieuw? Het is hier weer meer een kwestie van vragen stellen dan ze te beantwoorden. Ik zou graag het verhaal achter de fiets willen weten. Een dronken droppie die vanaf de stad naar Beijum fietste op een gejatte fiets? Maar waarom dan niet mooi de fiets tegen een lantaarnpaal zetten? Toch even gezellig vandaaltje spelen midden in de nacht? Jatten én kapotmaken? Miezerige figuren in een of het miezerig Kardingerpark.
Er werd ook nog gewoon hardgelopen en gewandeld vanmiddag. Er moest wel even een plu mee in verband met de regen.

1 opmerking:

Kees K. zei

Ja die is lastig. Volgens het spraakgebruik is het 'het miezerige kardingepark', maar ook 'een miezerig kardingepark'. Je hebt het dus helemaal goed. De taalregels die hierachter weggaan zijn onduidelijk en teveel stof voor een reactie.