woensdag 24 november 2010

ER WORDT NOG STEEDS GEKOOKT IN HET HEERDENHOES

Onlangs liep ondergetekende Het Heerdenhoes binnen en zag een paar mensen in de weer met kookspullen. Er werd een prei schoongemaakt en in stukjes gesneden, idem dito champignons, en volgens mij ook nog paprika's en uien. Zijn jullie aan het Kleurrijk Koken, dames en heren? "Nou, nee Kleurrijk Koken bestaat niet echt meer, maar we vonden het wel leuk om toch met een klein groepje te blijven koken." Is het goed dat ik een foto maak voor bij een blogbericht? "Nou ja, dat is lastig, want volgens mij blijft zo'n foto er levenslang opstaan." Ja, dat kan, maar heb je bezwaar tegen een foto? "Nee, doe maar zo, maar ik vind het wel raar dat de foto er over een paar jaar nog op staat terwijl ik dan al weer ouder ben." Tja, zo had ondergetekende het nog niet bekeken of meegemaakt. Neem anders over twee jaar contact met me op en desgewenst verwijder ik de foto dan. "Ok, doe ik." Een foto maken en publiceren is nu geen probleem, maar dezelfde foto over twee jaar misschien weer wel. Het kan verkeren in Blogland.
Ze gingen verder met schillen en voorbereiden. Het heette ooit Kleurrijk Koken. Maar ik zag deze avond alleen witte mensen bezig.
Hoe het er twee jaar geleden aan toe ging ziet u op twee video's uit 2008:
http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/09/kleurrijk-koken-komt-op-oog-tv.html

2 opmerkingen:

Kees K. zei

Ja dat is wel een leuke inval dat het 'raar is dat zo'n foto er nog op staat terwijl ik dan al weer ouder ben'. Een typisch kenmerk van een foto nietwaar? Ik heb ook nog bebiefoto's, dan ben ik best wel lief. Maar de strekking lijkt te zijn dat men bang is voor het ouder worden, of wat ook vaak gesuggereerd wordt, aftakeling. Ook zo'n mooie uitdrukking om je alvast voor te bereiden op je grondelijke eindbestemming. Maar even terug op het kleurrijk koken, het ziet er, ondanks de witte mensen, erg somber uit, veel minder dan de 'oude' foto's van kleurrijk koken. Naar de smaak zal ik maar niet vragen.

Anoniem zei

Dat alleen witte mensen meedoen klopt niet. Figen Say doet nog steed mee aan deze groep.

Het recept was pasta (fussili tricolore). Waarschijnlijk omdat mijn voorouders Italianen waren.

(René)