maandag 29 november 2010

MAANDAGOCHTEND (50)

Ijzig koud was het vanochtend omstreeks half negen. Ik hoef het u niet te vertellen, ook niet dat er sneeuw ligt en dat het nog steeds koud is. Wij mensen kunnen ons tegen deze omstandigheden wapenen. Kachel aan, dikke jas, etc. Vanuit menselijk oogpunt gezien lijkt het zielig om met dit weer in een hok te moeten zitten, zonder verwarming en zonder ander comfort. De drinkbeker van m'n konijn hing op deze een na laatste novemberdag van 2010 stijfbevroren tegen het gaas van de ren. Vanuit zieligheidsoverwegingen zou je het konijn het liefst mee naar binnen nemen, samen op de bank zitten, wat lekkers erbij en haar lekker aaien. Eventueel een mooie film kijken, zoals bijvoorbeeld Wathership Down, gebaseerd op het boek van Richard Adams.

Een konijn mee naar binnen nemen is geen handige zet, het verschil in temperatuur is te groot en dat blijkt niet goed te zijn. De beestjes in hun koude hokken in de achtertuinen van Beijum moeten gewoon de komende winter door, het is niet anders.

De nieuwe week is weer begonnen. Buiten vriest het. Binnen is het behaaglijk warm.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch zou het heerlijk voor konijn zijn als het lekker kan wegkruipen in een dikke berg hooi/ stro.
Dan is er niks aan de hand hoor:-)
Ze kruipen graag in holen en op die manier houdt hij/ zij zich ook lekker warm.
Doe hem/haar een dikke sterkte-knuffel van me.

Anoniem zei

P.S.Ik weet nog niet hoe ik een account moet aanmaken, want ik hoef niet persé anoniem hoor.Ik zal me daar nog even in verdiepen.

Johan Fehrmann zei

Beste eerlijke anoniem, die zijn er dus ook, je hoeft niet perse een account aan te maken. Je hebt de keuze om je naam, of alleen voornaam in te vullen als je reageert

Alie zei

Johan, ons konijn heeft dus een medestrijder. Heb vanmiddag voor het sneeuwen een stuk plastic over de ren gelegd. Vorig jaar lag er na een nacht sneeuw evenveel in de ren als in de rest van de tuin. Om dit te voorkomen, even plastic erop. Zoek nog naar een betere (permanentere) oplossing met doorzichtig zeil oid. Maar inderdaad, extra stro in het hok en klaar. Konijn kan kiezen, binnen of buiten (bij ons tenminste), ze kiest meestal voor buiten! Het is pas zielig om ze nu binnen te halen. Zeer grote kans dat het kleine konijnenhart bezwijkt aan decompensatie!
Hou dr nog liever langer, dus gewoon buiten laten! En elke ochtend drinkfles ontdooien hahaha.