zondag 7 november 2010

BEROVING IN DE ATENSHEERD

Een 22-jarige jongeman uit Noordhorn is zaterdagavond rond 22:45 uur aan de Atensheerd in Groningen beroofd. De man had juist gepind en liep terug naar zijn auto. Plotseling werd hij door een man met een steekwapen bedreigd en moest hij zijn geld en waardevolle spullen afgeven.

De verdachte ging er op een fiets vandoor. Het slachtoffer zette de achtervolging in, maar raakte de verdachte kwijt toen hij verderop bij iemand achterop een scooter sprong. Het zou gaan om een licht getinte jongeman van ongeveer 1.65 m lang. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.
Bij de zoektocht naar de daders van de beroving zag een motoragent een scooterrijder op het fietspad van de Beneluxweg. De scooterrijder ging er bij het zien van de agent gelijk van door. Een achtervolging was het gevolg. Uiteindelijk kon de 16-jarige scooterrijder uit Groningen in de St. Eustachiusstraat tot stoppen worden gebracht. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij had de scooter van zijn moeder zonder toestemming meegenomen. De jongen bleek uiteindelijk niets met de beroving te maken te hebben. Hij heeft bekeuringen gekregen voor rijden zonder rijbewijs en rijden over het trottoir. De scooter wordt nog aan nader onderzoek onderworpen om te kijken of hij opgevoerd is.

http://www.politie.nl/groningen/nieuws/101107jongemanopstraatberoofd.asp?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Geen opmerkingen: