vrijdag 19 november 2010

DE LOOPBRUG MOET ER OOK GOED UITZIEN (+ straatroof)

Ondergetekende ging vanochtend richting de stad. Met de auto gaan is verleidelijk in deze novemberkou, lekker de verwarming aan en een muziekje er bij. Maar toch, parkeerplaats zoeken en betalen, millieu, etc., zo maar een paar redenen om toch met de fiets te gaan. Het was weer een gelijkspel bij de Korrewegbrug: op de heenweg was de brug dicht, weer terug richting Beijum was ie open.
De brug is een lage draaibrug en was daarom jarenlang een groot verkeersknelpunt. Het kanaal is druk bevaren en vanwege het langzame draaien duurt het ten minste 8 minuten voor de brug open en weer dicht was. Maar een wachttijd van een kwartier is niet ongewoon. Daarom zijn in 1995 twee parallelle vaste loopbruggen gebouwd, zodat tenminste de fietsers en voetgangers over kunnen steken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerrit_Krol-brug

We zijn natuurlijk wel fietsstad nummer een van Nederland. Ik weet niet of dat er mee te maken heeft dat de loopbruggen vanochtend schoon gespoten werden, zie foto. Er zat wat groene aanslag op het onderste witte gedeelte, maar heel dramatisch zag het er nog niet uit. Het oog wil natuurlijk ook wat, en wie weet komt er binnenkort een buitenlandse delegatie om de brug als voorbeeld te bekijken. Let ook op de dikke kabels. Nee, voor zover ik weet werden die niet schoongepoetst.
Op de site http://www.dvhn/. staat vandaag toevallig dit:
Een 23-jarige vrouw is donderdagnacht op de Gerrit Krolbrug in Groningen van haar handtas beroofd. De jongedame fietste op de oeververbinding toen een man opdook die met een stok tegen haar rijwiel sloeg. Vrijwel op hetzelfde moment doken nog vier mannen op van wie een het slachtoffer met vermoedelijk een vuurwapen bedreigde. Ze moest haar tas afgeven. De straatrovers zijn ontkomen.

2 opmerkingen:

Atsje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Atsje zei

De brug staat daar inderdaad vaker open dan dat je gewoon door kunt fietsen...

Ik kwam vanmorgen een man in een oranje pak tegen op de Gerrit Krol-brug. Ik nam een foto en hij vroeg of ik het niet naar de belasting wilde sturen. :)
Zie: www.atsjestraatsma.nl