maandag 8 november 2010

10 NOVEMBER OPEN DAG FOKUS GRONINGEN BEIJUM

(Ingezonden)
Fokus Groningen Beijum organiseert op woensdag 10 november een open dag voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Fokuswonen. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de Week Chronisch Zieken. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijk, door in een aangepaste woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. Tijdens de open dag zijn er onder andere rondleidingen en demonstraties van hulpmiddelen. De open dag is op 10 november van 14.00 - 18.00 uur, aan de Atensheerd 88 in Groningen.
Fokus biedt met de open dag belangstellenden de kans kennis te maken met het Fokuswonen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke handicap en hun familieleden, omwonenden van het project, verwijzers, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning én de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, praten met medewerkers en cliënten én een film over Fokus bekijken. Ook worden er demonstraties met onder andere een tillift gegeven.

Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap mogelijk. In Nederland zijn momenteel 94 Fokusprojecten gerealiseerd, met circa 1300 cliënten. Een Fokusproject bestaat uit 12 tot 20 aangepaste woningen die verspreid in een woonwijk staan en een hulppost van Fokus. Fokuswoningen zijn volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen, die de cliënt huurt van een woningcorporatie. Fokus verleent in en om die woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Het bijzondere van Fokus is dat assistentie wordt verleend op afroep en aanwijzing van de cliënt en dat 24 uur per, 7 dagen per week. Daardoor kunnen cliënten in alle vrijheid het leven leiden dat ze zelf willen.
Foto is van www.fokuswonen.nl
Op deze site staat verder:
Fokus Groningen Beijum telt vijftien woningen, zowel op de begane grond (met tuin) als op een etage (met balkon). Alle woningen hebben drie of vier kamers. Het project ligt in de rustige, groene en kindvriendelijke buitenwijk Beijum, op ongeveer vijf kilometer van het centrum van Groningen. De wijk heeft een groot winkelcentrum met uiteenlopende winkels. Eenmaal per week is er markt. De busverbindingen met binnenstad en centraal station zijn prima. De omgeving is zeer rolstoelvriendelijk.

1 opmerking:

Alie zei

Wat leuk, mijn vader heeft dat gewerkt als technische man. Hij heeft in de begintijd van Fokus heel veel projecten door het hele land helpen opzetten. Veel mensen zijn onbekend met het fenomeen, maar de mensen die er wonen doen dat vaak al jaren naar volle tevredenheid!