donderdag 11 november 2010

DE BEIJUMRIJDER (35) FIETST LANGS DE WIJKRAND

Beijum is echt tussen de weilanden opgebouwd, dat kun je goed zien als je langs de rand van de wijk fietst. De fietstocht die u op de video mee kunt rijden begint ter hoogte van de Fultsemaheerd. Van daar uit gaat het richting noorden, u ziet de grote boerderij in de noordoostelijke bocht van de wijk liggen. Vervolgens gaat het verder richting Beijumerweg. De noordelijke Beijumers langs de rand hebben een mooi uitzicht op Zuidwolde. De muziek is van New Order: Blue Monday.
(De titel van de video klopt natuurlijk niet helemaal, het moet zijn de oost- en noordkant van de wijk)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi man, die stadsrand. Achter PC en in t echie.
Contact tussen stedelijk gezoem en landerige landschap.
Moeten die golfbaan onderzoekers niet gaan zeiken over Beijum dat in-zichzelf is gekeerd. Jij bewijst: de verbinding is er.
Dat niet gaan afsluiten met golfbanen en hekken (waar de burgemeester dan weer over heen moet klimmen); geen Beijumbos omkappen en autotoegangsweg naar golfterrein aanleggen.
Gewoon genieten -zolang als het nog kan. En dat zolang zo lang mogelijk oprekken door de projectontwikkelaar de nodige stokken in de wielen te steken, opdat ie ophoudt met onzalige plannen rondom Beijum.
gerrit

Anoniem zei

grappig dat je het zo in beeld hebt gebracht... ik heb er wel eens aan gedacht om het te doen maar het was er (nog) niet van gekomen...
lekker muziekje eronder ook... new order met bluemonday!