woensdag 24 november 2010

TWEE JAAR TRANSITION TOWN GRONINGEN-BEIJUM

Vanuit Transition Town Groningen kwam een nieuwsbrief. Die gaat over een nietkoopdag, a.s. zaterdag, gratis knuffels, een 'potluck maaltijd,' en ook over het naderende afscheid van Eveline Rodenburg en Hugo Klip
Zaterdag 27 november
Feest! 2-jarig bestaan Transition Town Groningen
Tijd: vanaf 18.00
Plaats: Gemeenschappelijke zaal Centraal Wonen aan de Bentismaheerd
Kosten: Gratis, donaties welkom. Neem iets te eten mee voor jezelf en een ander.
Info: Stuur een mailtje naar
info@transitiontowngroningen.nl

Op 27 november willen we iedereen uitnodigen om met ons terug te blikken op twee jaar Transition Town Groningen, een tijd waarin diverse projecten geboren werden. Ook zullen we stil staan bij het vertrek van initiatiefnemers Hugo Klip en Eveline Rodenburg en een doorkijkje geven naar de toekomst van Transition Town Groningen.

Bovenal wordt het een gezellig samenzijn met een gezamenlijk maaltijd, waarbij we vieren wat we met z’n allen tot nu toe hebben bereikt. We doen dat in de zaal in Centraal Wonen aan de Bentismaheerd, de plek waar we in 2008 onze eerste bijeenkomst hielden. We beginnen om 18:00 en houden een zogenaamde “pot luck” maaltijd. Dit houdt in dat iedereen iets te eten of te drinken meeneemt dat voldoende is voor twee personen. We hopen je te zien op 27 november!
TRANSITION TOWN GRONINGEN IN BEWEGING
Zoals in de nieuwsbrief van oktober al werd bericht, vertrekken initiatiefnemers van Transition Town Groningen Hugo Klip en Eveline Rodenburg in december naar Schotland. Dit brengt grote veranderingen teweeg in de kerngroep en we vroegen in de nieuwsbrief hoe jullie de toekomst van TTG zagen. Uit de vele reacties bleek dat er genoeg animo is om TTG te laten voortbestaan en inmiddels wordt er een nieuwe kerngroep gevormd.

Deze nieuwe kerngroep en haar plannen zullen tijdens het feest op 27 november worden voorgesteld. Voor werkgroepleden is dit een belangrijke bijeenkomst, omdat we ook veranderingen in de organisatie bekend zullen maken.
ZATERDAG 27 NOVEMBER
Niet-Winkeldag: Meedoen door niet mee te doen!
Elk jaar wordt eind november wereldwijd de Internationale Niet-Winkeldag gehouden: een dag van vrolijk en kritisch protest tegen overconsumptie en de invloed van reclame op ons dagelijks leven. Niets kopen komt het milieu ten goede. Elk product kost grondstoffen en energie tijdens de productie en het gebruik. En na gebruik doet het de afvalhopen groeien. Op Niet-Winkeldag besteden we daar op leuke wijze aandacht aan. Dit jaar organiseert Selma Franssen een actie in de binnenstad, waarbij gratis knuffels (Free Hugs) worden uitgedeeld en er een grote verlanglijst wordt gemaakt van wat we graag zouden willen hebben dat niet te koop is.
Meedoen? Stuur een mailtje naar selmafranssen@gmail.com Meer informatie over Niet-Winkeldag vind je op http://www.koopniets.nl/

1 opmerking:

Wobke zei

Mooi, die maaltijd. Toch met een vraagteken; als iedereen voor twee personen meeneemt, zou dat in mijn ogen betekenen dat of iedereen twee keer zoveel moet eten als normaal óf dat er heel veel eten overblijft.
Met de waarheid ergens in het midden, toch nog zonde van al dat eten.

Wat nou als je 'eten voor één ander' meeneemt?