vrijdag 19 november 2010

DE ENIGE WIJKNIEUWSSITES VAN BEIJUM

Van de mensen van Lijn6 kreeg ik het voorstel om een paar gezamenlijke reclameposters voor onze websites in de wijk op te hangen. Dat leek me niet bezwaarlijk, zie links met de tekst: De enige nieuwssites van Beijum. De afgelopen week zijn per ongeluk 50 posters bestemd voor ondergetekende naar de Wegwijzer gestuurd. Het geeft te denken dat die daar niet meer blijken te zijn. Verstopt, vernietigd, gejat of per ongeluk...?

Ik kan me vergissen, maar het riekt een beetje naar onfrisheid. Maar goed, een telefoontje naar de betreffende functionaris van de gemeente Groningen en er werden weer 50 gestuurd. Dit keer naar het juiste adres. Eerlijk gezegd zit ik niet zo vreselijk te springen om die hele posterhandel, Beijumnieuws vindt z'n weg ook wel via de digitale snelwegen en fiets- en wandelpaden. Maar goed, waarom niet. Lijn6 en Beijumnieuws bijten elkaar niet, integendeel, ondergetekende vindt het een pré voor de wijk dat er twee actuele wijknieuwssites in Beijum zijn. (En ook zijn er enkele heerdsites die m.i. goed functioneren). Om nou ook reclame te gaan lopen maken voor de twee andere in coma liggende Beijumer "sites," nee daar zie ik en ook Lijn6 het nut niet van in. Twee springlevende nieuwssites, gebaseerd op burgerinitiatieven, zijn op het ogenblik, en dat mag je denk ik zonder arrogantie wel stellen, toonaangevend op wijknieuwsgebied in de groenste wijk van de stad Groningen. Ik ben benieuwd hoe het er over tien jaar uit ziet in Beijum. Hebben we dan een Beijum-TV? Staan de wijkwebsites nog maar in de kinderschoenen? De tijd zal het zoals altijd leren.
Update, zondag 28 november: verbazingwekkend dat me geluiden ten gehore komen dat er lieden zijn die het citaat over de verdwenen posters als een beschuldiging formuleren, en het vervolgens op zichzelf betrekken. Wie goed leest snapt dat het van alles kon zijn dat de posters er niet waren. Dat ik er een onfris gevoel bij had en dat er van alles door m'n hoofd schoot, maar dat ik me daarbij eventueel kan vergissen, is mijn verantwoording. Dat er mensen zijn die suggereren dat ik nu het personeel vd Wegwijzer beschuldig is weer hun verantwoording. In elk geval was dat mijn intentie niet. Maar het is aan een ieder om een eigen inkleuring te maken. Tip: Als het baarlijke nonsens zijn wat ik op het moment van schrijven schreef, dat kan het zijn want nogmaals ik kan me vergissen, dan zou ik het als flauwekul van me af laten glijden. Ik kan me weer vergissen, maar het bljft eigenaardig dat sommigen het naar zichzelf toetrekken.
Geen reacties of discussie.

5 opmerkingen:

Ellen zei

Als ik het plaatje vergroot zie ik die andere twee sites er ook op staan. Hoe kun je er dan geen reclame voor maken?

Hans. K zei

De Bob haalt zichzelf neer. Lees op pag2 vd krant dat ze maar met z'n zessen zijn, maandenlang kunnen geen aanwas krijgen.En schrijven dat Beijum geen jongerenhuivesting moet. Dat moet je niet willen staat er. Mogen we dat aub even zelf bepalen?

Menno Fritsma zei

Johan,

Ik vind het heel kwalijk dat je de integriteit van de Wegwijsmedewerkers (en met name de medewerkers die de post behamdelen)in twijfel trekt. Ik vind dat je je excuses moet aanbieden en ik overweeg een klacht in te dienen wegens zeer suggestieve en(zonder grond) beschuldigende berichtgeving.

Johan Fehrmann zei

Dag Menno (je zou toch nooit meer lezen en reageren?)
Als de posters naar De Wegwijzer zijn gestuurd, maar ze zijn daar niet dan zie ik het probleem niet dat ik me hardop de mogelijkheden afvraag hoe dat kan. Als ik m'n gevoel erbij omschrijf, met de zinssnede dat ik me kan vergissen, daar ik zie het probleem niet van in. Als jij dat vervolgens op alle medewerkers die in het pand werkzaam zijn betrekt, tja dat doe je zelf. Doe dat gerust, die klacht. Maar het grappige is, ook al zou je het niet zo bedoelen, dat je me zonder grond en suggestief beschuldigd van het in twijfel trekken van de integriteit van alle Wegwijsmedewerkers. We kennen het verhaal van mijnheer KH die een paar maanden geleden een klacht tegen jou in wilde dienen. Het verbaast me eerlijk gezegd dat je met hetzelfde zwaktebod op de proppen komt.

Anoniem zei

Maar waarom zegt je gevoel dan dat het 'riekt'? naar mijn weten zit de BOB niet achter de balie, dus waarom gaat je ongenoegen dan naar hen uit?