donderdag 11 november 2010

DE KORREWEGBRUG IS OPEN OF DICHT

Nee, het gaat me hier niet om het eeuwige vragenspel of een brug open of dicht is. Hopeloze interpretatie van woorden, vaak kun je een brug niet over omdat hij dicht is voor het verkeer. Dan is ie namelijk open gedraaid. Het is net als op de computer zitten, je kunt er ook achter of voor zitten. Zit ik nu achter de computer terwijl ik dit typ? Of toch op de computer? Enfin, het is altijd spannend als je de Korrewegbrug nadert. Is de brug open of is hij dicht?

De foto is afgelopen week genomen, de brug was opengedraaid en dus dicht. Jaloersmakende plezierbootjes kwamen over de(Het!) Van Starkenborg aan gevaren. Boven op de loopbrug heb je een mooi uitzicht. Soms sta ik er boven op en vind het prettig dat de brug even opengedraaid(dicht) is. Tijd voor bezinning. Het was een mooi plaatje om te fotograferen. Mooi iets voor de weblog dacht ik. De brug ging weer open en was weer zodoende weer dicht. Verder fietsend vroeg ik me af of dat open of dichtgedoe met bruggen typisch iets Gronings is. Mooi iets voor de weblog, dacht ik. Nee, blijkt ook weer niet goed te zijn. Het is het weblog.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Open of dicht, wees blij dat het een brug is en geen pont. Want daar krijg je pas het heen en weer van...
Hans

Kees K. zei

't Is simpel. Een brug is gemaakt om wegverkeer over water te voeren. Afhankelijk van het perspectief (weg- of waterverkeer) is een brug open of dicht. Voor het wegverkeer is de brug dicht alssie open is voor het waterverkeer en andersom. Als ik de tekst lees, heb je het wel begrepen Johan. Maar het is wel HET van Starkenborgkanaal. Sowieso is een kanaal 'het' kanaal, open of dicht.

Wobke zei

Grappig om zo goed als mijn gedachtenspinsels te lezen.
Wanneer ik de brug nader te fiets (en ik heb haast en/of geen zin om te lopen.. en nee, dat is zeker niet altijd) probeer ik wel eens voordat ik de brug kan zien het lot in een bepaalde richting te dwingen.
Met dezelfde gedachtegangen in mijn hoofd zeg ik dan altijd voor de zeker- en duidelijkheid maar; 'brug dicht, fietsers door'