donderdag 11 november 2010

DE BUNNEMASTEE IS OOK OVERDEKT EN WARM

Pokkeweer, hondeweer, shitweer, zeikweer. Er zijn nog wel een paar benamingen aan het huidige weertype te koppelen. Als je de vooruitzichten moet geloven gaat het nog erger worden. Een echte storm zou er aan zitten komen. Ik herinner me een 13 novemberstorm van ik meen, maar ik kan me vergissen, 1973. Je kon achteruit leunen tegen de wind in, de dakpannen vlogen in de ronde. En, destijds had je nog ouderwetse televisieantennes, die van ons werd 100 meter verder op gevonden. Orkaankracht. Dat waren nog eens tijden.
Maar goed, het is nog altijd 2010. Bij ondergetekende kwamen dit jaar maar ongeveer 30% kinderen aan de deur i.v.g. met voorgaande jaren.De regen en wind hielden veel kinderen van de straat en van hun lampionnentocht af.
De promenade van Winkelcentrum Beijum was vanmiddag en vanavond the place to be. Maar er was nog een soort van overdekte promenade in de wijk, en ook hier konden kinderen veilig en droog met hun lampionnetje deurtje aan deurtje gaan. Deze foto's werden opgestuurd vanuit de Bunnemastee.
Vlakbij het winkelcentrum en het gezondheidscentrum ligt Bunnemastee met 42 woningen die zijn verdeeld over laag- en hoogbouw. De hoogbouw bestaat uit drie verdiepingen met negentien tweekamerwoningen en elf driekamermaisonnettes. De laagbouw bestaat uit twaalf driekamerwoningen. Op de begane grond is de conversatiezaal en de biljartruimte. In Bunnemastee is een beheerder werkzaam. De oppervlakte van de woningen varieert van 51m² tot 81m². De maisonnettes en de laagbouw hebben extra bergruimte op de zolder. De laagbouw woningen hebben een tuin en ook een berging op de begane grond. De woningen van de hoogbouw die op de begane grond zitten hebben een tuintje en de woningen op de verdiepingen een balkon. Alle woningen kunnen aangesloten worden op een 24-uurs alarmeringssysteem.
http://www.woonzorg.nl/project.php?project_id=30
De inzender van de foto's mailde nog: Zere voeten, maar niet alleen op de promenade was het druk, bij ons waren ook wel 80 kids, en wat groter.
O ja, en heel bijzonder, een zeer trotse grootvader wiens kleinkind met de vader uit Den Haag was gekomen.

Geen opmerkingen: