maandag 22 november 2010

DE WINTER IS IN AANTOCHT

De voorspellingen geven aan dat de komende winter van 2010/2011 een echte winter gaat worden. Gaan we het beleven dat Koning Winter weer neer zo gaat heersen als vorig jaar? Wie herinnert zich de daverende sneeuwval van 17 december vorig niet? Kijk nog eens naar de video van die dag, zie onderstaande link.

Voor verderop in deze week zijn de eerste winterse buien voorspeld. Sneeuw, gladheid en kou kunnen het verkeer weer gaan ontwrikken. Ik zeg kunnen, het hoeft niet per definitie zo te zijn als de winter z'n eerste plaagstoot gaat uitdelen. Maar het is nog maar november, wie weet wat ons de komende drie maanden allemaal te wachten staat? In elk geval zullen weer de nodige auto's langs de weg stil komen te staan. Accu's en vorst is een slechte combinatie. Maar zoals altijd hep ieder nadeel ook weer z'n voordeel. Winterse overlast kan verbroederen, je hebt elkaar nodig om de gure weergoden het hoofd te bieden. Kijk op de foto, het is lullig als je auto niet wil starten. Je hebt een andere auto, en dus mens, nodig om die van jezelf met startkabels op gang te brengen. De winter houdt niet alleen maar ellende in. Samen sneeuwruimen, de ijzers onderbinden, samen een auto aanduwen, met z'n allen een sneeuwpop bouwen. Laat de winter maar komen.
Vijf tot zeven graden vorst en zes centimeter sneeuw. Dat staat Groningen en Drenthe te wachten in de nacht van donderdag op vrijdag. Aldus Weeronline. Volgens meteorologe Jennifer Faber moet het verkeer vrijdag in de ochtendspits rekening houden met gladheid.
De ANWB adviseert automobilisten hun accu te controleren. Gemeenten en provincies hebben hun zoutvoorraad na afgelopen winter weer aangevuld. Vorige winter was er een groot tekort aan strooizout. Bron www.dvhn.nl

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/12/17-december-een-echte-winterdag-video.html

Geen opmerkingen: