dinsdag 23 november 2010

PAND KAROULINE WORDT STICHTING YOUTH CARE

Levensmiddelenwinkel Karouline heeft het niet lang volgehouden, zie een eerder gepubliceerd blogbericht. Zie onderstaande link. Buurman Aboeng, het Surinaams eettentje naast het pand, wist een paar maanden geleden te vertellen dat hij het leeggekomen pand zou overnemen. Maar dat is toch niet het geval. Er komt een stichting in. De Stichting Foundation Youth Care. Op de site http://www.sfyc.nl/ staat dit: Een zorginstelling in noord Nederland welke zich bezig houd met het geven van advies, begeleiding, informatie en opvang op zorg aanvraag binnen een breed doelgebied. Van logeer-opvang tot langdurige zorg met dagbesteding. Binnenkort bezoek adres: Amkemaheerd 361a Groningen.
Volgens de buurman zou de stichting binnenkort contact opnemen met ondergetekende voor meer informatie. Dat moet nog komen.
Ondergetekende heeft geen waardeoordeel over de komst van de Youth Care-stichting. Maar wel kan concreet vastgesteld worden dat Winkelcentrum Oost definitief niet meer bestaat. Het is Dienstencentrum Oost geworden. Eet- en ophaaltentjes, een videotheek, postkantoor, café, Kunstpand, een Wegwijzer met Bieb, MJD, Vensterwijk en Buurtagenten, Innersdijk...en nu deze stichting. We hebben Winkelcentrum Beijum. En Dienstencentrum Beijum-Oost.
http://beijumnieuws.blogspot.com/2010/10/karouline-gestopt-aboeng-breidt-uit.html

1 opmerking:

Kees K. zei

Dus een subsidieclub die leert hoe je subsidie moet aanvragen, inteelt. Inderdaad, niks winkel, jammer jammer. Maar zou het ook te achterhalen zijn wat de huur is voor die bestemming ten opzichte van bijvoorbeeld een groenteboer die zich daar wil vestigen? Is subsidiaire huur ook marktconform?