donderdag 4 november 2010

WAT WAS DAT VOOR GEKNAL VANACHT?

Ondergetekende slaapt 's nachts altijd uitstekend. Het prettigst is als dit voor iedereen in de wijk opgaat. Maar de afgelopen nacht zijn in de Grevingaheerd een paar mensen bruut gewekt. Waardoor? Ik zou het niet weten. Deze mail kwam net binnen, gestuurd door een lezeres uit de Grevingaheerd.
Johan, heb jij ook knallen gehoord vannacht, of heb je iets van anderen gehoord? Het waren er drie of vier en ze waren zo luid dat we beide wakker schrokken. Daarna hoorde ik politiesirenes.
Wie weet hier meer over te vertellen? Beijumnieuws@online.nl
Er werd net via E-mail gereageerd, 11.50 uur:
Ik woon al jaren niet meer in de Grevingaheerd (ben er wel opgegroeid), maar volg het reilen en zeilen dagelijks. Volgens de meldingen van het P2000 politienetwerk was er een brand op Grevingaheerd nr. 16 gisteravond:
http://www.alarmeringen.nl/message/5580298/pr-1-brand-woning-grevingaheerd-6-th-groningen-1850-1834-3593-ap-.html
De knallen kunnen zijn veroorzaakt door gas.
Update 14:10 uur. Om het af te maken, dit bericht verscheen net op http://www.oogtv.nl/
Er heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed in een woning aan de Grevingaheerd in de wijk Beijum.
De Groninger brandweer kreeg rond 23.50 uur de melding van een woningbrand. "De bevelvoerder van de eerste bluswagen die ter plaatse kwam constateerde dat er achter de woning een scooter in de brand stond. Door de hitte hadden de vlammen een auto en de achterkant van de woning aangetast", vertelt woordvoerder Henk-Geert van der Meulen van de brandweer.

Omdat de brandweer snel ter plaatse was was de brand snel onder controle. "Met een straal hogedruk hadden we het vuur binnen vijf minuten onder controle", aldus Van der Meulen. De brand heeft de scooter volledig verwoest. Over hoe groot de schade aan de auto en de woning is durft de woordvoerder geen uitspraken te doen.

4 opmerkingen:

Alie zei

Heb wel een politieauto gehoord, maar weet niet of die naar de Grevingaheerd ging, de sirenes stopten wel om en nabij het winkelcentrum, dus zou kunnen. Later hoorde ik ook nog een brandweerauto, maar die kwam niet dichterbij.. misschien toch maar dan zonder sirenes??

Alie zei

Hoi, lees net op iemands hyves (die woont ook aan de Grevingaheerd) dat er een scooter ontploft is...

Anoniem zei

Gelezen op twitter (Beijummnieuws heeft toch ook twitter) http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/home.php?subaction=showfull&id=18115&archive=&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Karin.P. zei

Johan, je kan altijd even hier kijken http://112meldingen.nl/ ik heb je die link al vaker gestuurd.
Zo weet je vaak wat en waar er wat is.
Ik las het vanmorgen en ging er vanuit dat je het al wel wist :P volgende keer toch maar weer een mailtje er tegen aan gooien :)