maandag 15 november 2010

MAANDAGOCHTEND (48)

Een stralende zon schijnt deze ochtend op de Rode Pimpernel. Niet alleen op het gebouw zelf, de binnenplaats zelf oogde ook zonovergoten. Half november 2010, deze ochtend bevestigt het al oude cliché: na regen komt zonneschijn. Je moet natuurlijk altijd een beetje uitkijken als je foto's maakt waar kinderen op staan. Niet elke ouder ziet z'n of haar kind ongevraagd op het wereld wijde web verschijnen. Maar dit kan wel, lijkt me. Vanaf de drukke Emingaheerd- geen wonder dat er een hek voor staat!- maakte ik vanochtend omstreeks kwart voor elf even een plaatje van de binnenplaats van de Pimpernel. Mijn persoonlijke mening is dat het een prachtplekje in de wijk is. Wat een speelsheid straalt het uit, wat een veiligheid en onbekommerdheid. Eigenlijk zou je je periode als Beijumer kind hier bewust moeten meemaken, maar volgens mij kan dat niet. Meestal is het een kwestie van op latere leeftijd terugblikken. Wat ziet het er altijd vredig uit daar achter dat hek van de Pimpernel. Je zou toch wensen dat je weer even kind was en dan een lekkere lange middag(de tijd lijkt op kinderleeftijd trager te lopen dan tijdens de volwassenheid) in het zonnetje op deze binnenplaats willen liggen dromen en naar de blauwe lucht koekeloeren. Maar die Zeit, Sie kommt nicht... Wat zijn dat trouwens voor witte 'duivenhokken' rechts op de foto? Waar dienen die voor?

De nieuwe week is weer begonnen. De zon schijnt over de wijk. En schön ist die Jugend Bei frohen Zeiten, Schön ist die Jugend, Sie kommt nicht mehr.
http://www.youtube.com/watch?v=mqrmwZMk_qw

2 opmerkingen:

Alie zei

Johan, dat zou je toch moeten weten? Die werden vroeger ook veel gebruikt. Het zijn een soort babybedjes. Je legt je kind erin en die kan heerlijk in de openlucht slapen. Een soort konijnenhok voor baby's om het maar zo te zeggen. Heel gezond voor het kind. Deze hokjes stonden vroeger gewoon laag bij de grond op korte pootjes. Maar door de Arbo wetgeving mag dat niet meer bij kdv's, daarom staan deze exemplaren op hoge poten. Ze zetten bij de Rode Pimpernel ook wel eens baby's in de kinderwagen buiten tijdens het slapen (en bij goed weer). Niets is gezonder voor je dan frisse lucht tijdens het slapen. Dat is het idee er achter. Grappig dat jij dat niet weet, terwijl dit in het Groninger land best een bekend verschijnsel is. Tenminste, ik ken het van vroeger en zo oud ben ik nog niet (33).
Nouja, weer wat geleerd moet je maar denken!

Anoniem zei

Lutje Potje heten ze toch? Echt Gronings en er slapen zelfs kindjes in als er sneeuw ligt en de zon schijnt. Lekker warm ingepakt en heerlijk de schone lucht opsnuiven. Gezonder kan niet!