vrijdag 22 juli 2011

BEDANKT MEESTER EN JUFFROUW!

Zes hele weken vakantie hebben ze voor de boeg. Niet alleen de leerlingen, vanzelfsprekend geldt dit ook voor de leerkrachten. Afgezien van de enkele leerlingen die een jaar over moeten doen, houdt dit ook in dat schoolgaande kinderen vandaag afscheid namen van de hun bekende leraren. Jawel, ze zullen ze wel blijven tegenkomen in het schoolgebouw, maar over gaan naar een hogere klas houdt ook in dat ze komend seizoen een nieuwe onderwijzer of onderwijzeres krijgen.
Deze foto is vanochtend omstreeks half twaalf genomen in groep vijf van de Heerdstee. Meester Roelof, met boek, en juffrouw Tiny, schuin achter de bos bloemen, werden bedolven onder kadootjes en suprises van leerlingen die op deze manier hun dankbaarheid toonden voor de lessen en aandacht die ze het afgelopen schooljaar hebben gekregen.
Een half uur later, even voor twaalf uur, telden alle leerlingen van de Heerdstee hardop roepend op het schoolplein de laatste minuut af. Het deed in de verte denken aan oud en nieuw, en speciaal aan het moment dat de klok middernacht slaat. Vanmiddag om twaalf uur vloog een donderend gejuich de hemel in. Vakantie!!! Chillen. Uitrusten. Leuke dingen doen. Uit de sleur. En wat die meer zij. Zes weken vakantie, wat een tijd!

Geen opmerkingen: