dinsdag 19 juli 2011

MOI PERLA

Op de foto ziet u Perla Lourens. Bekend van de Antilliaanse gemeenschap in Beijum en tevens lid van de werkgroep 'Plek voor iedereen.' Altijd hartelijke begroetingen met Perla, en altijd noemt ze me 'lieverd.' Ik moet me om dat laatste woord, lieverd, geen illusies maken, ik ben niet uitverkoren, helaas. Het schijnt een vaak voorkomende begroeting te zijn op de Antillen. Beetje jammer. Jawel, ze wilde wel even op de foto. En die mag ook pontificaal online. Ik weet eerlijk gezegd niet of ze als moeder of als oma op de foto staat, ik kan me de verhouding niet goed meer herinneren.
Wel weet ik van een andere Antilliaan, Ibi Salomé, dat de subsidie voor Ambiënte onder druk staat. Ibi is een der beheerders van Ambiënte. Hart voor de Antilliaanse zaak heeft hij, en tevens sluit hij geen witte kaaskop buiten. Altijd hartelijk en goed in de communicatie; het is een persoonlijke mening.
Ik hink altijd op twee gedachten wat betreft Ambiënte. Enerzijds denk ik: jongens doe even lekker geïntegreerd, anderzijds: neem het er even van, net als vrouwenclubs uit de jaren tachtig hebben jullie waarschijnlijk nog even een afgeschutte cultuur en groepsgevoel nodig. Even lekker Antillianen en Arubanen onder elkaar. De Kadushiclub, kindersoos, Antilliaanse verjaardagen..., etc. Doe maar mooi even. Als ik er kom voel ik me als witte Nederlander nooit buitengesloten, altijd een hartelijk welkom.
Aan de andere kant: jongens, wij Zuid- Oostgroningers hebben ook geen eigen honk in Beijum. Doe eev'n normaal en ga gewoon op in de Nederlandse gemeenschap aub.
Maar misschien heb ik als Grunninger in het Grunningse Beijum  gemakkelijk praten.

Geen opmerkingen: